V soboto se bosta v murskosoboški Fazaneriji v derbiju 12. kroga ob 17.15 uri pomerili ekipi domače Mure in gostujoče Olimpija. Domači si po točkah delijo vodilno mesto na lestvici z Mariborom in Koprom, vsi se nahajo pri 19 točkah. Medtem Olimpija ni daleč zadaj, saj zaostaja le za točko. Pred derbijem z Olimpijo je svoje občutke za športni dnevnik Ekipa24 delil 26-letni branilec Mure, Žan Karničnik.


Predvsem je pomembno, da sta se po poškodbah vrnila Matic Maruško in Jan Gorenc. Močno upam , da v prihodnje tovrstnih preglavic ne bomo več imeli, sicer pa je dejstvo, da sta nam dva tedna brez ligaških obveznosti prišla prav. Za nami je zgoščen ritem tekem, med katerimi zaradi objektivnih razlogov ni bilo toliko rotacij, kot smo predvidevali. Po odličnem začetku sezone so se nam dogajala nihanja, vmes se nam je zgodila tudi karantena… Bilo je kar nekaj dejavnikov in okoliščin, ki so vplivali na našo podobo, oziroma na to, da smo malce padli, ” je o zadnjem obdobju dejal Karničnik.

O temi z Olimpijo pa je dejal: “Ne delamo razlik, vsako tekmo dojemamo na enak način, za vsako se pripravljamo po najboljših močeh. In vsaka je zgodba zase, zdaj so v naših mislih razumljivo Ljubljančani. Poznamo njihovo kvaliteto in verjamem, da bomo skozi analizo našli tudi določene slabosti, ki jih bomo poizkušali izkoristiti. Naš namen je jasen. Tako kot vedno bomo v boj vstopili z željo po zmagi, po osvojitvi vsega izkupička, povrhu igramo na svojem stadionu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bobičanec za zmago Mure v Novi Gorici

Nogometaši Mure so nadaljevali odličen niz proti ekipi Gorice ter se iz gostovanja v Novi …