Nogometaši Maribora v včerajšnji, uvodni tekmi nove sezone Prve lige Telekom Slovenije, niso zadovoljili apetitov zahtevne publike v Ljudskem vrtu. Nekateri izmed gledalcev so slabo predstavo Mariborčanov že v prvem polčasu ‘nagradili’ z glasnimi žvižgi, tudi Damjan Bohar in Jasmin Handanović pa sta po tekmi priznala, da sta od uvoda v državno prvenstvo pričakovala več.


“Jasno, da smo želeli iztržiti zmago, vendar se je zgodila situacija v tekmi, katera se nam ne bi smela zgoditi in smo prejeli zadetek. Tekma se je nato obrnila na drugo stran, ampak vseeno nam je že v prvem polčasu uspelo izenačiti, kar je bilo zelo dobro za nas in nato v drugem polčasu igrali t.i. ‘viktorijo’, igro na en gol. Nasprotnike smo prebijali po bokih, vendar so gostje iz Zavrča bili dobro postavljeni v svojem šestnajstmetrskem prostoru in na žalost nismo uspeli zabiti tako želenega drugega zadetka,” je priznal Prekmurec v vijoličastem dresu, ki je dobro uro srečanja igral tudi na položaju desnega bočnega branilca. Kot je dejal, ga ‘prekomanda’ v obrambo ni zmedla, je bil pa zato razočaran z razpletom srečanja: “Moram povedati, da osebno sem malce razočaran, kajti bili smo boljši nasprotnik. Mislim, da bi bilo bolj realno, če bi zmagali, ampak enostavno nismo zabili drugega zadetka in moram čestitati Zavrču, ker so zdržali 45 minut drugega polčasa brez prejetega zadetka. Malo ekip  zdrži v Ljudskem vrtu takšen pritisk brez prejetega zadetka.

(Foto: Jure Banfi)
“Malo ekip zdrži v Ljudskem vrtu takšen pritisk brez prejetega zadetka.” (Foto: Jure Banfi)

“Nič posebnega. Gostje so nas morda malce presenetili, hitro so začeli igrati, s hitrimi in dolgimi žogami od svojega vratarja naprej. Nato se nam je zgodila še situacija, ki se nam ne bi smela in nato smo potrebovali pet, deset minut, da smo se vrnili v tekmo in premostili manjši šok,” je dogajanje v prvem polčasu pokomentiral Bohar, ki je nato besedo prepustil vratarju Jasminu Handanoviću: “Na začetku tekme smo se znašli v zaostanku in nato še v prvem polčasu ujeli priključek. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma in svež nasprotnik, mi smo igrali še tri dni nazaj. V prvi polovici drugega polčasa smo stopili na plin, vendar nismo našli poti skozi gosto in dobro postavljeno ekipo Zavrča,” je svoj pogled na srečanje ponudil Jasmin Handanović.

“Nekako monotono smo krenili v tekmo in rabili smo zaušnico, da se zbudimo. Žal nas je stala dveh točk, ampak je vsaj prišla ob pravem času,” je z zanimivo mislijo zaključil izkušeni čuvaj mariborske mreže.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…