Maribor je pod taktirko Sergeja Jakirovića pokazal precej drugačno igro kot pred prekinitvijo zaradi koronavirusa, ponovno pa so priložnosti dobili nekateri poprej zapostavljeni igralci.


Hrvaški strateg pa je na pripravljalnih srečanjih redno priložnost nudil tudi trem mladincem, med katerimi se je daleč najbolj izkazal Rok Maher.

18-letni Vuzeničan je odlično izkoristil priložnost na sredini igrišča, proti Nafti celo dosegel zadetek, in navdušil tako zahtevno mariborsko javnost, kot tudi novega trenerja.

Kot so pri EkipaSN prenesli nedavno izrečene besede Jakirovića, le ta nikakor ni moral skrivati navdušenja nad novim biserom Maribora:

“Mladi igralci so moja šibka točka. Naježim se, ko govorim o Maherju. Zelo sem zadovoljen, kako dela. Vidi se, da ima “mali” velik, ogromen potencial. Tudi Mutavčić in Vipotnik ga imata, ampak Maher je ta, ki lahko računa, da bo dobival minute. Moogče potrebuje še malce izkušenj, navsezadnje gre za le 18-letnega fanta. Naj nadaljuje tako in prepričan sem, da bo zrasel v slovenskega reprezentanta!”

Jakirović je nato še dodal: “On je seveda lahko naš joker. Zelo resno ga vidim med osemnajsterico svojih izbrancev za tekme. Z dajanjem priložnosti mladim igralcem nimam nikakršnih težav. Tekmo lahko izgubiš, če igra Maher ali če igra nekdo drug z več izkušnjami. A če z Maherjem na tekmi zmagaš, potem si dobil mladega igralca, ki bo zanimiv tudi drugim klubom za morebitni prestop,” in nakazal, da bo mlademu vezistu že kaj kmalu ponudil priložnost tudi na uradnih tekmah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sprememba v vodstvu Triglava

Na čelu kranjskega prvoligaša bo predsedniško mesto zasedal Jure Gortnar. Nasledil bo dose…