Za uradno klubsko stran Maribora je razmere v Sloveniji, nove navade ter igranje in življenje v Mariboru pokomentiral levi bočni branilec, ki prihaja iz Argentine, Ignacio Guerrico.


“Uf, to je bilo prav posebno doživetje. Vedel sem, da lahko v Mariboru sneži v zimskih mesecih, nisem pa pričakoval, da bo tudi v aprilu. Fotografije in video posnetke pobeljenega mesta v tem tednu sem podelil z družino v Argentini, ki podobnih prizorov ni vajena. Kar niso mogli verjeti, kako močno sneži in moral sem jim čez dan poslati še nekaj dodatnih posnetkov. Žal zaradi korona ukrepov družina ne more biti z menoj ali me obiskati. Zame je selitev iz Argentine v Slovenijo pomenila veliko spremembo, a je proces prilagajanja zdaj zaključen. Počutim se že povsem domače in sem zelo vesel, da sem tukaj. Vsem mojim v Južni Ameriki povem, da mi je všeč in da se mi zdi, kot bi bil v Mariboru že dlje časa. Vem, kam si grem iskat najljubšo hrano. Ko je bil odprt Europark, sem si vzel čas za prvo nakupovanje. Rad se sprehodim do Drave, popijem čaj. Všeč mi je mirno, prijetno okolje, ljudje so prijazni. Prosti čas pa namenjam tudi učenju slovenščine preko računalnika. Jezik je vse prej kot preprost, a skušam priti do stopnje, ko bi se vsaj delno lahko sporazumeval. Začel sem z nogometnimi izrazi, zdaj že poznam pozdrave, levo in desno stran, obvladam tudi osnove štetja. Zaenkrat do deset (smeh).”

Opazil sem, da tukaj ljudje popijejo več kave kot pri nas doma. Argentinci smo bolj za čaj. Vpliv koronavirusa onemogoča več druženja ali obiska restavracij, mi pa ustreza tukajšnja hrana. Tudi brez argentinskega stejka je jedilnik okusen in zanimiv (smeh). Predvsem jedi s piščancem in ribo, česar zaužijem največ. Uvodno obdobje je bilo kar zahtevno. Priključil sem se v Turčiji, potem se je hitro zgodila menjava na klopi. Toda fantje so me od prvega dne lepo sprejeli, ves čas so potrjevali ne samo nogometne, ampak tudi kvalitete po človeški plati. Prav tako vsi preostali v klubu, ki so mi na voljo, kadarkoli kaj potrebujem. Ta odnos mi veliko pomeni in mi je olajšal prilagajanje. Z novim trenerjem je zdaj zamisel drugačna, z veliko dinamike, hitrosti v igri. Hitro smo sprejeli nove zahteve in prvi vtisi so res spodbudni. Teden skupnega bivanja na pripravah v Čatežu je bil zelo koristen, predvsem zame, saj smo imeli ob treningih tudi več časa za druženje, za zbliževanje in utrjevanje moštvenega duha.”

Odigral sem prvo tekmo, potem pa se je vse skupaj ustavilo. Škoda. Prvi nastop proti Muri je bil zame zelo čustven, pomelli mi je uresničitev sanj, saj pred tem še nisem igral na prvoligaški ravni, a sem se trudil izpolniti pričakovanja in prispevati svoj delež na igrišču. Vesel sem bil pohval, spodbudnih besed strokovnega štaba in soigralcev po tekmi. Obžaloval sem, da nismo zmagali, seveda pa je ponujena priložnost pomenila le še dodaten motiv za nadaljnje trdo delo na treningih. Ko bo spet čas za nogomet, nas čaka še devet prvenstvenih tekem. Lahko jih označimo kot devet finalnih tekem. Komaj čakamo, da spet lahko nemoteno nadaljujemo z aktivnostmi. Cilj je znan: želimo postati prvaki. V klubu, kot je Maribor, imamo igralci veliko odgovornost, vendar se zavedamo naših nalog. Ob vrnitvi na igrišče želimo vrniti Maribor na prvo mesto,” je povedal Guerrico.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vipotnik prinesel zmago Gorici

Deventvidajseti krog Prve lige Telekom Slovenije sta zaključila Gorica in ljubljanski Brav…