Aluminij je prekinil rezultatski post v Stožicah in proti Olimpiji, po devetih prvoligaških porazih v nizu, vendarle prišli do svoje prve zmage. Tri točke iz Ljubljane so rdeče vrnile v boj za Evropo.


Po dvoboju v Stožicah, ki ga je z izjemnim zadetkom odločil Klepač, so v taboru Kidričanov razumljivo bili zadovoljni. Strateg Aluminija Slobodan Grubor je po dvoboju dejal: “Dobro smo se pripravili na Olimpijo. Poznali smo njihove dobre in slabe strani, se jim posvečali na treningih ter se tako tudi postavili na terenu. Tako kot smo se na tekmo pripavljali in dogovorili, smo na koncu tudi prikazali na terenu. Čakali smo na svojo priložnost, predvsem na kakšne protinapade. Mogoče bi v nekaj napadih lahko odigrali tudi nekoliko mirneje in bi lahko morda dali še kakšen zadetek. Zmaga je zaslužena.

Aluminij ima samo še štiri točke zaostanka za Mariborom, ki zaseda zadnje mesto na lestvici, ki vodi v evropska tekmovanja. Do konca obe ekipi čakajo še trije krogi, v zadnjem bodo Kidričani na svojem terenu gostili prav vijoličaste.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Iz Rudarja k Aluminiju

    Nogometni klub Aluminij je danes pripeljal šestindvajsetletnega levega bočnega branileca A…
  • Primc odločil dvoboj s Sežano

    Včeraj sta se na pripravljalni tekmi v Ljubljani, pred začetkom prvoligaške sezone pomeril…
  • Bužinel blizu povratka h Gorici?

    Gorica se je ekspresno vrnila med prvoligaško druščino, v nekoliko skrajšanem premoru pa m…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Iz Rudarja k Aluminiju

Nogometni klub Aluminij je danes pripeljal šestindvajsetletnega levega bočnega branileca A…