Goričani so po seriji sedmih zmagah doživeli tri zaporedne poraze, Goričani so morali v minulih treh krogih priznati premoč Mariborčanom, Ljubljančanom in Velenjčanom, danes pa le končali serijo slabih izidov. V novogoriškem Športnem parku so padli Novomeščani, ki so bili v prvem polčasu sicer boljši, v drugem polčasu pa so ostali brez izključenega vratarja Miodraga Mitrovića, ki je danes z izleti v polje nekajkrat popravljal napake gostujočih branilcev, a v 64. minuti s prekrškom izven kazenskega prostora zaustavil rezervista Mirana Burgića, ki je v 82. minuti tudi načel dolenjsko mrežo, v četrti minuti sodniškega dodatka pa nesebično zaposlil še Blessinga Elekeja, ki je z osmim zadetkom sezone ravno tako prekinil tri tekme dol strelski post. Novomeščani so, potem ko so se z zadnjih osmih gostovanj vrnili neporaženi, priznali prvi poraz. Nazadnje so pred petimi meseci klonili prav v Novi Gorici.


Prvi polčas je po številu priložnosti pripadel gostom iz Novega mesta. Tako so svojo prvo zapravili že v četrti minuti srečanja, ko je Perić prodiral po levi strani ter se odločil za strel. Sorčan je žogo izbil v kot. Nato je sledila dokaj raztrgana igra. Domači si v prve pol ure resnejših priložnosti niso uspeli priigrati. So pa zato gostje vnovič odlično kombinirali v 27. minuti. Po lepi podaji v prostor je z desne strani poizkušal Dangubić, a se je spet izkazal Sorčan. Isti igralec je po odbiti žogi Sorčan poizkušal še iz mrtvega kota, a je njegov strel zletel mimo gola. Prvo resnejšo priložnost so si Goričani pripravili v 29. minuti, ko je po kotu in povratni žogi z bližine Eleke meril čez gol. Za domače je nato po lepi akciji in s strelom z leve strani poizkušal Arčon, a je bil gostujoči vratar Mitrović na mestu. Pred zaključkom polčasa pa so imeli gostje še eno lepo priložnost. Po še eni podaji v prostor, je z leve strani sam pred Sorčanom streljal Perić, a je njegov strel še enkrat več končal mimo domačega gola.

V drugem polčasu so bili domačini boljši nasprotnik in so preko Arčona tudi prvi poizkušali, ampak strel ni bil dovolj natančen. Za goste je v 54. minuti najlepšo priložnost zapravil Kastrevec, a je njegov strel Sorčan odbil v kot. V naslednji minuti je po kotu pred golom Krke poizkušal Nunić, a so gostje izbili z golove črte. Za Gorico je nato poizkušal še Eleke, ki pa je slabo zadel žogo. Domači strateg Srebrnič se je moral odzvati, s klopi je aktiviral Burgić, kar se je kasneje izkazalo za zadetek v polno. Najprej je v 64. minuti, po prodoru, v katerem je preigral branilca gostov, prišel pred vratarja Mitrovića, ki je Burgića podrl izven kazenskega prostora ter prejel rdeči karton. Gostje so se nato še bolj zgostili pred svoj kazenski prostor, Primorci pa do pravih priložnosti niso prišli. Na olajšanje domačih navijačev pa se je to spremenilo v 82. minuti. Celcer je sprejel žogo na levi strani, naredil z njo nekaj korakov, preden je poslal odličen predložek  v sredino kazenskega prostora, kjer je Burgić zadel desni kot nemočnega vratarja Barukčiča. Po golu so se domači pomaknili na svojo polovico in prežali na protinapade. Eden takih jim je uspel v sodniškem podaljšku. Dolgo žogo je na desni strani sprejel Humar, s podajo v sredino kazenskega prostora zaposlil Burgića, ki je z nesebično potezo podal do Elekeja, Nigerijec pa je zadel še osmič v sezoni ter dokončno potrdil novo zmago Gorice.

Goričani so zabeležili novo zmago, za katero pa so se morali krepko potruditi. V prvem polčasu niso igrali dobro, nekajkrat jih je reševal tudi vratar Sorčan. Drugi polčas je bil boljši,  varovanci trenerja Srebrniča pa so na koncu strli odpor Dolenjcev. V naslednjem krogu jih čaka nova domača tekma proti Celjanom. Novomeščani so odigrali zelo dober prvi polčas, iz katerega bi morali iztržiti več, nadaljevanje pa je bilo malce slabše, tudi na račun igralcu manj. V naslednjem krogu pričakujejo vroče Zavrčane.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Kopru začeli s prvimi treningi pod vodstvom novega trenerja

Nogometaši Kopra so imeli izmed vseh slovenskih prvoligašev najkrajši poletni premor. Po s…