Goričani so z zmagovito serijo nadaljevali tudi proti Zavrču. Pred domačimi gledalci so z izjemnimi obrambami vratarja Sorčana ter z dvema zadetkoma hitronogega Elekeja, zmago pa je ob koncu potrdil še Jogan, odpravili goste iz Haloz. Gostje se lahko zgolj tolčejo po glavi, saj so v prvem polčasu zapravili kar tri izjemne priložnosti, kazen je tako sledila v drugem polčasu.


Prvi polčas je bil povsem v znamenju gostov. Bili so veliko bolj agresivnejši, dobivali dvoboje na sredini igrišča ter si ustvarili veliko število priložnosti. Domači so se pobrali šele pred koncem polčasa. Tako smo prvo izjemno priložnost Zavrča videli v 13. minuti, ko se je po globinski podaji pred Sorčanom znašel Matjašič, a je Sorčan strel obranil. Novo lepo priložnost so gostje zapravili že čez tri minute, ko so lepo kombinirali po desni strani ter poslali ostro podajo na drugo stran, kjer se je sam na osmih metrih znašel Cvek, a je tudi drugi dvoboj dobil Sorčan.  V 26. minuti pa je sledila najlepša priložnost za goste. Po dolgi diagonalni podaji, se je prepovedanemu položaju izognil Glavica ter sam krenil proti Sorčanu. Poizkušal ga je preigrati, a se vratar domačinov ni dal ter gostujočega igralca prisilil, da je preigraval preveč v stran ter nato še odbil strel in ostalo je brez zadetka. Nato so po pol ure igre do prve nekoliko lepše priložnosti prišli domačini, a je Martinović meril čez gol. Isti igralec pa je postal osrednja figura v 33. minuti. Najprej je sam izsilil prekršek v kazenskem prostoru, ki je bil milo rečeno zelo na hitro dosojen, nato pa še sam izvedel najstrožjo kazen, a je gostujoči vratar Kovačić prebral namero Martinovića in ostalo je pri neodločenemu izidu. Tako je ostalo do konca polčasa.

Drugi polčas je bil povsem v znamenju Gorice. Tako so Primorci prvič zapretili v 54. minuti, ko je po podaji Humarja s strani streljal Burgić. Na svojo žalost je zadel le zunanji del bližnje vratnice. Edino lepšo priložnost za goste je v 62. Minuti zapravil Batrović. Sam je preigral veliko število igralcev, nato pa sprožil z roba kazenskega prostora, a je bil Sorčan še enkrat več na mestu. Kazen za neizkoriščene priložnosti je prišla v 68. minuti. Po visoki podaji je bil Eleke spretnejši in iznajdljivejši od gostujoče obrambe in vratarja ter žogo z nizkim strelom spravil za hrbet gostujočega vratarja. Nato so se vrtnice povlekle na svojo polovico ter čakale na protinapade. Enega od teh so izvedle v 78. Minuti, ko so tudi podvojili vodstvo. Po odvzeti žogi je Džuzdanović krenil v protinapad in z lepo globinsko podajo našel Elekeja, ki je iz desetih metrov zadel v levi spodnji kot gostujočih vrat. Čez šest minut pa je sledila akcija še za končni izid tekme. Najprej je Širok z globinsko podajo zaposlil Nunića, pri katerem je malce zadišalo po prepovedanem položaju. Nunić je sprožil, vendar iztržil le kot, ki ga je izvedel povratnik Škarabot, v sredini pa je bil najvišji domači kapetan Jogan in postavil končni izid tekme.

Goričani se lahko veselijo nove zmage ter dejstva, da bodo tudi po tekem krogu državnega prvenstva ostali na vrhu lestvice. Poleg tega pa imajo v Elekeju in Džuzdanoviću enega najbolj vročih dvojcev lige, ki bi lahko po dolgem času vsaj malce napolnila prazno klubsko blagajno. Ne velja pa pozabiti tudi na mladega vratarja Sorčana, ki je bil eden najboljših nakupov stare klubske uprave. Gostje so lahko krepko razočarani, saj so že drugo tekmo zapored zapravili ogromno priložnosti. Igra ni bila slaba, a zapravljene priložnosti so jih drago stale. Če hočejo računati na mesta, ki vodijo v Evropo, bodo morali realizacijo krepko popraviti. V naslednjem krogu tako kot Goričani, ki odhajajo v Domžale, spet gostujejo. Igrali bodo v Celju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dolgoletni član Maribora blizu odhoda na Balkan

Po šestih letih domovanja v štajerski prestolnici bo Maribor to poletje zapustil Gregor Ba…