Slovenski nogometni klubi drug za drugim zaključujejo priprave na novo sezono, ki se začenja naslednji teden. Tako je bilo tudi z devetouvrščeno ekipo minule sezone, Gorico, ki se je pomerila z Borcem iz Banje Luke.


V prvih minutah tekme v Slovenskih Konjicah so Goričani poizkušali z visokim pritiskom, ki pa se četi Mirana Srebrniča ni obrestoval, saj so igralci Borca znali mirno zadržati žogo. Petouvrščena ekipa Premijer lige BiH je po 20 minutah prevzela vajeti v svoje roke, nevarni so bili predvsem po krilih, kjer je navdušil Toni Jović.  Na drugi strani so Goričani pretili predvsem z desne strani, po kateri sta bili nevarna Arčon in Gregorič.  To je bilo tudi vse za prvi polčas, v katerem smo videli počasno igro po tleh, ki pa ni prinesla kakšne izrazite priložnosti, zato tudi strela v okvir vrat v prvem polčasu ni bilo. Na splošno je bila v prvem delu igre boljša Gorica, ki pa ji je manjkal igralec v vezni liniji, ki bi znal s kvalitetno podajo zaposliti Elekeja.

Drugi polčas je Borac začel precej bolj aktivno, medtem ko se je Gorica pomaknila nazaj in čakala na svoje priložnosti. Dočakali so jo ob koncu prvega dela drugega polčasa, ko je izjemno podajo Celcerja v gol pretvoril Blessing Eleke. Po zadetku Goričani žoge niso videli več, a tudi Banjalučani niso znali izkoristiti terenske premoči, zato se je tekma končala z izidom 1:0. Gorica tako zaključuje letošnje priprave, na katerih so na šestih tekmah vknjižili dve zmagi, proti Borcu in Šenčurju. To je bila tudi zadnja tekma pred prvenstvom, v katerem se bo Gorica uvodoma pomerila s prenovljeno Olimpijo.

GORICA 1:0 (0:0) BANJA LUKA
Eleke (67′)

Gorica: Štrukelj, T. Kavčič, Jogan, Gregorič, Celcer, Humar, Kolenc, Džuzdanović, Martinović, Arčon, Eleke. Igrali so še: Drašček, Slavec, Hlede, Kompara, Kanalec, Terziev, Kotnik, Nagode, Osuji, Debenjak. Trener: Miran Srebrnič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…