Kakšna bo usoda celjskega prvoligaša? V knežjem mestu so se pred tedni razšli z ukrajinskimi ‘investitorji’, sledilo je slovo športnega direktorja Spasoja Bulajića, ki ga je zamenjal Jani Žilnik. Grofje so ob tem potrdili tudi prekinitev sodelovanja z Lovrom Čirjakom, Goranom Galešićem in Irfanom Hadžićem, a je jasno, da bo seznam odhodov še precej daljši.


Nemalo nosilcem igre je s koncem sezone potekla pogodba, med temi zdaj že bivšimi grofi pa je tudi Goran Cvijanović, ki je po sezoni spregovoril za SNPortal. Kako je Primorec videl pred kratkim končano sezono? “Sezona je bila zelo zanimiva, prvi del malce slabši in odličen drugi del. Škoda je mogoče prvega dela, spomladanska lestvica pa govori, da smo drugi po točkah, kar pove več kot dovolj,” je dejal izkušeni vezist, ki je prav tako obžaloval, da se Celju kljub zgolj enemu pomladanskemu porazu ni uspelo prebiti v Evropo: “Jeseni je prišlo tudi do spremembe na trenerski klopi. Tako so se odločili v klubu in logično je, da smo potrebovali določen čas, da se bolje spoznamo in uigramo, po zelo dobrih pripravah pa so rezultati prišli na plano ter spomladanski izkupiček je bil odličen.”

Foto: Jure Banfi

Cvijanović je bil v minuli sezoni eden najstarejših v zasedbi trenerja Igorja Jovićevića, predvsem spomladi pa je bil motor celjske igre in ekipe, ki jo je sestavljala zanimiva kadrovska mešanica. “Šlo je za dobro kombinacijo starih in mladih, mladi so se zelo dobro vključili. Starejši smo jim pomagali s svojimi izkušnjami in so zagotovo zelo napredovali. Še posebej v drugem delu sezone, ko smo bili odlični in v drugi sezoni bodo lahko zagotovo nekatere stvari prevzeli tudi sami,” je optimističen nekdanji član Gorice in Maribora, ki je v prvoligaški konkurenci odigral že 264 tekem.

Je pa tudi pri Cvijanoviću prisotnih nekaj skrbi. Ukrajinci se niso držali dogovorjenega, v klubski blagajni pa je zazevala luknja, kar posledično vpliva tudi na prihodnje načrte celjskega prvoligaša. Koprska zgodba je dobro opozorilo, tudi Šempetrčan pa opozarja: “Zagotovo to, kar se je zgodilo, ni dobro. Ne samo za Celje, ampak tudi za slovenski nogomet. Kar se bo sedaj dogajalo, ne bom vedel, ampak bo verjetno drugače, kot je bilo. Mislim pa, da se bodo obrnili na mlade. Kaj bo to prineslo, bomo videli, je pa nekaj odvisno tudi od sreče in kdo vse bo ostal v moštvu.”

Foto: Jure Banfi

Si bo pa 30-letni nogometaš pomlad zapomnil po še enem dogodku. Ob zmagi Celja v Ljudskem vrtu so tribune nekdanji vijolici namenile glasen aplavz, kar je ganilo tudi Cvijanovića, ki dodaja, da je bil to eden najlepših trenutkov kariere: “To je bil eden lepših trenutkov kariere, ko stadion ploska gostujočemu igralcu. Res se jim zahvaljujem za podporo in očitno sem res pustil dober vtis. Lahko sem ponosen na to, da me cenijo in imajo radi. Za nas je bila tisto ena ključnih tekem in zmaga je bila zelo pomembna, da smo se do konca borili za Evropo. V tistem trenutku sem bil res zelo srečen, ponosen glede ekipe in aplavza.”

Cvijanović je, podobno kot Dalibor Volaš, že pred zadnjim krogom sezone napovedal, da svoje nogometne poti ne bo nadaljeval v knežjem mestu. Kot priznava, po grenki izkušnji v Kuvajtu za vsako ceno zagotovo ne bo silil v tujino. “Najprej grem na počitnice. Določene stvari se dogajajo, toda ne bi rad prehiteval, bomo videli, kako se bodo stvari razpletle. Zelo odvisno je od same situacije in kakšne bodo ponudbe. Če bo dobra možnost, bi šel v tujino, toda z glavo skozi zid zagotovo ne bom rinil, saj sem imel že slabe izkušnje pol leta v Kuvajtu. Vse je odvisno od ponudb, ki jih bom prejel,” priznava nekdanji reprezentant Slovenije.

Otroka goriškega kluba so pred tedni, podobno kot lansko poletje, znova pričeli povezovati z Olimpijo, a so govorice medtem vnovič potihnile.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pungaršek: Držimo niz neporaženosti

Celjski nogometaši so se danes pomerili z drugoligašem iz Radomelj in po 120 minutah igre …