Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 4. seji sprejel sklep o finančni pomoči klubom v spomladanskem delu aktualne sezone. Celotni znesek, ki ga NZS namenja klubom znaša 345.068 evrov.


Večino tega zneska oziroma 256.418 evrov predstavlja 50% sofinanciranje NZS za stroške nadomestil za uradne osebe na tekmah 1. SNL, 2. SNL, Pokala Slovenije, 3. SNL, 1. SFL in 2. SFL, ki bodo na sporedu v drugem delu sezone. NZS v istem obdobju tudi ne bo zaračunavala oziroma bo pokrila stroške kotizacij za vodenje tekmovanj v 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, 1. SFL, 2. SFL, 2. SML/SKL, ŽFL in vseh mlajših futsal selekcijah, kar v celoti znaša nadaljnih 44.700 evrov. Prav tako bo NZS prispevala 35.200 evrov pri pokrivanju izdatkov za komercialne dejavnosti, in  sicer bo denar namenjen pokrivanju stroškov v povezavi z najemi led panojev za tri tekme v posameznem krogu. NZS v spomladanskem delu sezone klubom tudi ne bo zaračunavala stroškov taks za registracije in certifikate ob prestopih, predvidena višina stroškov je ocenjena na 8.750 evrov.

Na seji so sprejeli tudi sklep o finančni stimulaciji klubom, ki nastopajo v 1. SŽNL. Vsak klub, ki bo uspešen v pridobitvi licence za sezono 2021/22 bo tako prejel finančno spodbudo v višini tisoč evrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krog imen za trenerja Maribora vse ožji. Rožman na Madžarsko?

Marko Šuler ima v zadnjih dneh veliko dela pri odločitvi kdo bo v prihodnjih mesecih in se…