Osmi krog Prve lige v petek ob 17h začenjata ljubljanski Bravo in kranjski Triglav. Kluba sta v prejšnjem krogu skupaj prejela kar deset zadetkov in bosta želela v petkovih popoldanskih urah popraviti vtis preteklega katastrofalnega tedna.

Bravo je proti favoriziranemu Mariboru v svojo mrežo spustil kar štiri gole, zadel pa ni nobenega. Čeprav je trener Šiškarjev pred dvobojem z vijoličastimi napovedoval obrambno igro, so nogometaši Brava igrali ravno nasprotno, kar so mariborski napadalci s pridom izkoristili. Ljubljančani že tri kroge zapored niso zadeli nobenega gola, kar se pozna tudi na lestvici, saj zasedajo skromno osmo mesto. Poleg tega pa na novo zmago čakajo že cel mesec, ko so nazadnje in tudi edinkrat v tej sezoni tri točke zabeležili proti Sežani. Varovanci Igorja Vekića v zadnjem času resnično ne uživajo, saj so izpadli tudi iz pokalnega tekmovanja, kjer jih je izločil velenjski Rudar.

A trener šišenske zasedbe ostaja optimističen in pred srečanjem s Triglavom pravi: “Na tekmi želimo pokazati energijo in duel, ki sta nas krasila v drugi ligi, ko smo imeli vsako tekmo rezultatski imperativ, imperativ zmage. Če smo se takrat borili za vstop v prvo ligo, se zdaj za obstanek, za vsak meter igrišča. Naši igralci se zavedajo pomembnosti vsakega šprinta, duela, skoka in dejstva, da se moramo boriti do zadnjega atoma moči. V tej luči vabimo tudi vse navijače, da nas podprejo na tekmi s Triglavom.”

Na drugi strani niti kranjskega Triglava ne krasi bleščeča forma. Na domačem igrišču so Gorenjci pretekli teden prejeli kar pol ducata golov, ko jih je z visokih 0:6 odpravilo Celje. Triglavani bodo v tekmo z Bravom krenili s stopničke višje, s sedmega mesta. Tudi tokrat svojemu klubu ne bo mogel pomagati kapetan Luka Majcen, ki je zaradi poškodbe že katastrofo proti Grofov moral nemočno spremljati s tribune. Majcen je trenutno pri treh zadetkih, pri enaki številki pa je tudi njihov najboljši mož David Tijanič, ki bo ob odsotnosti Majcna zopet prvo orožje Gorenjcev. Kljub temu, da so Kranjčani v prvem krogu šokirali Maribor pa so varovanci Dejana Dončića v prostem padu, saj so v nizu štirih zaporednih porazov.

Dvoboj ranjenih levov, ki bosta v tekmo krenila z le točko razlike na lestvici, bo odločal o tem, kdo bo po dolgem času uspel zabeležiti boljši rezultat. Oboji imajo priložnost, da svoj slab niz končajo proti prav tako nerazigranemu nasprotniku. Tisti, ki bo bolje uspel izkoristiti slabo formo nasprotnika, se bo z Žaka vrnil bolj zadovoljen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
  • Majcen prvič v tujino?

    Kot pišejo mediji v Bosni in Hercegovini, naj bi Luka Majcen zapustil vrste kranjskeg…
  • Povratnik v vijoličastem dresu

    Aktualni prvaki iz Maribora so potrdili prihod 31-letnega vezista Reneja Miheliča. Nekdanj…
  • Knapi z dvema pridobitvama

    Velenjskega Rudarja sta okrepila dva nogometaša, in sicer Mateo Panadić in Jovan Vladimir …
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Majcen prvič v tujino?

Kot pišejo mediji v Bosni in Hercegovini, naj bi Luka Majcen zapustil vrste kranjskeg…