Tudi na tretji tekmi v letu 2021 so nogometaši Aluminija ostali neporaženi. Tokrat so na domačem terenu proti Olimpiji osvojili točko, skupno že peto v spomladanskem delu sezone.


Na obračunu v Kidričevem sta si obe ekipi priigrali nekaj nevarnih priložnosti, a mreži se tokrat nista zatresli. Z nadaljevanjem niza neporaženosti je domači strateg Oskar Drobne po tekmi bil zadovoljen: “Imeli smo določene priložnosti. Moramo priznati, da je Olimpija imela več strelov na gol in bila bolj dinamična. Mi smo, še posebej v prvem polčasu, malo zamujali v dvobojih. Naredili smo preveč tehničnih napak, da bi si lahko obetali kaj več. Je pa res, da ko smo prišli pred vrata, smo bili dokaj nevarni. V drugem polčasu je bilo veliko bolje. Že 180 minut smo brez prejetega zadetka, kar je osnova za osvajanje točk. Olimpije je ob koncu imela to priložnost, ko smo se krčevito branili, ampak takšne priložnosti, kot smo jih imeli mi, pa jih Olimpija na srečo ni imela. Kljub temu, da so imeli malenkost več od igre in več poizkusov mislim, da je delitev točk realen rezultat. Tri tekme in pet točk, s tem, da smo v teh tekmah prejeli samo en zadetek. Start v sezono je uspešen in poizkušali bomo nadaljevati v tem ritmu. Imamo dobro energijo in kemijo v slačilnici. Fantje so zelo pridni in ni nobenih problemov. Jaz gledam zelo optimistično za naprej, jutri bomo analizirali dobre in slabe stvari in se pogovorili ter se začeli pripravljati na Gorico.”

Prav četrtkov obračun proti Primorcem bo za obe moštvi zelo pomemben. Ekipi trenutno na lestvici ločuje šest točk razlike, tako da se pomembnosti obračuna oboji še kako dobro zavedajo: “Te točke štejejo dvojno. Še enkrat pa poudarjam, da ne gledamo Gorice. Mi gledamo ekipe, da bi se priključili v boj za osmo mesto in višje. Z današnjo točko smo ponovno naredili nek premik v točkovnem smislu. Zato sem jaz zelo zadovoljen. Če nam uspe na gostovanju pa toliko bolje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krog imen za trenerja Maribora vse ožji. Rožman na Madžarsko?

Marko Šuler ima v zadnjih dneh veliko dela pri odločitvi kdo bo v prihodnjih mesecih in se…