Na vrsto je prišla tudi tako pričakovana povratna tekma med Domžalami in srbskim Čukaričkim, v katero so s prednostjo zadetka iz Domžal krenili Beograjčani. Domžalčani, ki so se v tekmo podali brez poškodovanega Matica Črnica in Darka Zeca, ki je zbolel nekaj ur pred tekmo, se na gostovanje niso podali z belo zastavo. V primerjavi s prvo tekmo se je Luka Elsner odločil še za dve spremembi v ekipi, in sicer je Slobodan Vuk svoje mesto prepustil rahlo poškodovanemu Mateju Podlogarju, tekmo pa je namesto Juninha v prvi postavi pričel tudi Zeni Husmani.


Evropska liga – druga tekma prvega kroga kvalifikacij. Sodnik: Nikola Popov.
Beograd: Stadion FK Čukarički, 1600 gledalcev.
ČUKARIČKI 0:0 DOMŽALE

Rumeni kartoni: D. Srnić (11′), S. Srnić (45′), Matić (66′), B. Janković (67′), Stoiljković (93′); Horvat (36′), Korun (44′), Morel (45′), Trajkovski (45+2′), Požeg Vancaš (52′), Grvala (65′)
Rdeči karton: Korun (95′)

Čukarički: Stevanović; Stojković, Ostojić, Lucas, Brežančić; D. Srnić, B. Janković; Bojić (90′ Milosavljević), Matić (69′ Mandić), S. Srnić; Pavlović (81′ Stoiljković). Trener: Vladan Milojević.
Domžale: Vidmar; Skubic, Korun, Horić, Trajkovski; Horvat; Morel (81′ Šišić), Majer (67′ Vuk), Husmani, Požeg Vancaš (60′ Grvala); Podlogar. Trener: Luka Elsner.

1500 gledalcev na Banovem Brdu je v uvodnih minutah spremljalo izenačeno tekmo, ki jo je zaznamovalo veliko število predložkov, vendar ti niso obrodili sadov. Na enak način so Beograjčani poizkusili tudi v 23. minuti, ko je na Banovem Brdu zavrelo. Glavni razlog za to je bilo posredovanje Skubica, ki je žogo po mnenju domačih umiril s pomočjo roke. Do še tretje enajstmetrovke v dveh tekmah na srečo ni prišlo, zopet pa je bilo pred Vidmarjevimi vrati vroče dve minuti kasneje, ko je Brežančić neposredno iz kota zatresel vratnico. Domžalčani so se v prvem polčasu ubadali predvsem s tem, kako zadržati žogo, ki je bila v večinski posesti Čukaričkega. Srbski pokalni prvaki so si najlepšo priložnost preko Pavlovića pripravili v 34. minuti, a je 21-letni napadalec ob soočenju z Nejcem Vidmarjem zgrešil cilj. Prvi polčas se je zaključil s prelivanjem vroče krvi, zaradi česar je na odmor kar šest igralcev odšlo z opozorilom rumene barve. Eden izmed teh je bil tudi Lucas Mario Horvat, v prvem polčasu najboljši posameznik Domžal, ki so bile v prvem polčasu v podrejenem položaju.

Varovanci Luke Elsnerja so v drugi polčas krenili z veliko več želje, kar se je kazalo predvsem v priložnostih Čukaričkega, ki so se drastično zmanjšale. Edina in tudi zelo velika se je domači ekipi ponudila v 64. minuti, ko se je pred Vidmarjem znašel Igor Matić. Po tej priložnosti so Domžalčani prevzeli vajeti igre v svoje roke, Beograjčani pa so bili nevarni praktično ob vsaki prekinitvi. To se je zgodilo tudi v 77. minuti, a je Bojić po podaji Srnića zatresel prečko domžalskih vrat. Že v naslednji minuti pa je prišlo do najlepše priložnosti gostujoče ekipe, zaključil je Matej Podlogar. Slednji je po predložku Morela do žoge prišel v kazenskem prostoru, veselje pa mu je s tveganim posredovanjem preprečil domači vratar Nemanja Stevanović. Ta priložnost je bila tudi alarm za Brđane, ki so po tej priložnosti stopili na žogo, z nekaj igralskimi vložki pa je poskrbel tudi Piasentin, ki je tako pridobil kar nekaj časa. Ob koncu je bil ob skoku s Piasentinom izključen Korun, ki si je pomagal z rokami in prejel drugi rumeni karton. To je bilo tudi zadnje dejanje te tekme, ki se je tako končala z začetnim izidom in uvrstitvijo Čukaričkega v drugi krog kvalifikacij za Evropsko ligo.

Domžalčani, ki so z remijem sicer prekinili niz sedmih evropskih porazov, se tako poslavljajo od Evrope, naslednjo priložnost za uvrstitev pa bodo seveda iskali v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije, ki jo Domžalčani začenjajo 19. julija, ko jih čaka edina preživela slovenska ekipa prvega kroga kvalifikacij, Luka Koper.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…