S tekmo med Koprom in Domžalami se nadaljuje Prva liga Telekom Slovenije. Za kanarčke se je sicer nadaljevala že med tednom, ko so odigrali preostanek prestavljene tekme z Aluminijem, ki jo je slabih 14 dni nazaj prekinila nevihta. Obračun se je končal brez zmagovlaca, bilo je 1:1. Z enakim rezultatskim izidom se je končala tudi zadnja tekma varovancev Dejana Djuranovića v Prvi ligi, ko so 3. oktobra doma remizirali z Goričani.

Gre za dvoboj s sredine lestvice, saj oboji letos igrajo po principu toplo-hladno. Koprčani so se v zadnjem času dodobra okrepili zlasti v ofenzivi. Na dvoboju z Aluminijem je veliko dobre igre pokazal argentinski napadalec Klavdio Spinneli, kateremu je Miran Srebrnič namenil nekaj zadnjih minut.

To bo sploh prvo gostovanje Domžal na Bonifiki po maju leta 2017, ko so tam igrali finale pokala z Olimpijo in pod vodstvom Simona Rožmana osvojili pokalno lovoriko. Takratni edini strelec je bil Gaber Dobrovoljc, ki se je po enoletni epizodi v Turčiji znova vrnil v klub svojega otroštva in bo že jutri kandidiral za nastop od prve minute. Tekma bo nekaj posebnega za Senijada Ibričića, ki se je slovenski javnosti predstavil prav v dresu Kopra, a se po razpadu v četrto ligo s klubom razšel in našel novega ob Kamniški Bistrici. Malenkost obrnjena zgodba pa se vrti pri Žanu Žužku, ki se je prvih nogometnih korakov naučil prav v Domžalah in se nato v lanskem letu preselil na obalo. Letos mu gre odlično, saj je v šestih prvenstvenih krogih dosegel že tri zadetke, kar je za osrednjega branilca spoštovanja vreden podatek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Med Koprom in Celjem nadaljevanje niza remijev?

Aktualni državni nogoemtni prvaki iz Celja se odpravljajo na Primorsko, kjer jih bo gostil…