Domžale: Sorčan, Vuklišević, Sikošek, Šoštarič Karič, Žinič, Husmani, Pišek, Svetlin, Podlogar, Ibričić, Kolobarić


Celje: Rozman, Zaletel, Stojinović, Brecl, Kadušić, Vrbanec, Pungaršek, Šporn, Bezjak, Dangubić, Božić

Tekmo so na domžalskem stadionu nekoliko bol podjetno začeli domači nogometaši. V prvih desetih minutah imeli nekaj priložnosti, vendar nič resnejšega. Tudi po dveh kotih gol Rozmana ni bil resneje ogrožen. Aktualni državni prvaki pa kar niso uspeli razviti svoje igre. 

Tudi v nadaljevanju prvega polčasa zelo monotona igra na obeh straneh. V prvih dvajsetih minutah igre nismo videli resnejše priložnosti iz nobene strani. Celjani so prvič močneje sprožili v 21. minuti, vendar krepko preko vrat Sorčana. 

Božić je za tem še nekajkrat poskušal od daleč, a največ kar je izsilil je bil kot za gostujoče igralce. V tem delu igre smo spremljali kar trdo igro na sredini igrišča in močno obrambo, zato nekoliko manj priložnosti iz obeh strani. Ni bilo prave energije.  

V 30. minuti je Pungaršek zaradi grobega prekrška na sredini igrišča prejel rumeni karton. Nadaljevala pa se je počasna in relativno premišljena igra tako enih kot drugih nogometašev. V 35. minuti so domači prvič malo resneje zagrozili, a je bil strel Ibričića blokiran s strani gostujoče obrambe.  

V 40. minuti pa prva nevarna priložnost na tekmi. Za domžalčane je po podaji Svetlina nevarno streljal Husmani, vendar mu je veselje preprečila prečka. Za tem so Celjani še enkrat več sprožili od daleč, a ponovno daleč od uspeha. Za zaključek prvega polčasa pa je Roman Bezjak prejel rumeni karton, ker je porušil Svetlina. 

Drugi polčas se je začel z menjavama na strani Celja, iz igre je odšel Pungaršek, namesto njega pa je vstopil Ćalušić. Pravtako je igro zapustil Šporn, zamenjal ga je Benedičič. 

V 56. minuti je Celje po natančnem strelu od daleč v vodstvo popeljal Filip Dangubić. Sprožil je iz približno dvajsetih metrov in po desni strani premagal domačega golmana Sorčana. Domžalčani so poskušali hitro odgovoriti. Priigrali so si lepo priložnost, a je Rozman strel iz neposredne bližine dobro obranil. 

V 61. minuti je menjavi opravil tudi domači strateg. Na klop je potegnil Svetlina in Podlogarja, v igro pa poslal Vuka in Jakupovića.  

Domžalčani so po prejetm zadetku začeli pritiskati, vendar jim celjska obramba veliko priložnosti ni dala.  V 78. minuti so Celjani opravili še eno menjavo. Iz igre je odšel Vrbanec, zamenjal ga je Novak. Nekaj minut kasneje pa je igrišče zapustil tudi domžalski Pišek, zamenjal ga je Sikimić, ki je nedolgo za tem nevarno sprožil z glavo, a zgrešil vrata državnih prvakov iz Celja.  

Sledile so minute brez resnih priložnosti tako iz ene kot iz druge strani. V igro pa je 5 minut pred koncem vstopil še Maj Rorič, zamenjal je Bezjaka, ki je igrišče zapustil v krčih. Domžalčani so še naprej pritiskali, a si resne priložnosti niso priigrali. Nevarnejši so bili Celjani, a zaključne žoge za zmago niso znali izkoristiti. Sorčan je močan strel po sredini dobro obranil.

Rumeni so v samih izdihljajih tekme še naprej pritiskali, enkrat tudi nevarno zapretili, a je žoga Žinića zletela mimo desne vratnice celjskega gola. V 93. minuti so Celjani še enkrat več zapravili 100% priložnost, saj je Sorčan še enkrat več pokazal zakaj sodi med boljše v Sloveniji. Srečanje se je tako končalo z rezultatom 1:0 za aktualne državne prvake, junak srečanja pa je postal Dangubić

 

 

 

 

 

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od BM
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kosić po novi zmagi: Veseli smo nagrajenega truda

Aktualni državni prvaki iz Celja, so se iz težkega gostovanja v Domžalah domov vrnili z dr…