Dušan Kosič in njegovi fantje so spisali zadnje poglavje nogometne pravljice, ki so jo pisali v lanski, zaradi korona premora, dokaj nenavadni sezoni. Ob 100. obletnici obstoja so si pred sezono zadali en sam cilj: osvojiti mesto, ki pelje v Evropo. S prvim mestom, so si tako zagotovili evropske tekme.


Dušan je bil nekoč igralec Olimpije, kasneje je bil tudi njen trener. Lahko rečemo, da je učenec (Dušan) premagal učitelja (Olimpija). Celje je prevzel 12. septembra leta 2017 in takrat se je začela pisati ta pravljica, ki je bila kronana z naslovom.

Celje ima zelo mlado in perspektivno ekipo, katere povprečna starost znaša 23,3 let. Kot primerjava, drugouvrščeni Maribor je imel v povprečju kar 4 leta starejšo ekipo.

Kosič je na klopi grofov debitiral 15. septembra na tekmi z Krškim in takrat iztržil točko (0:0). Dvajsetega septembra je debi vpisal tudi v pokalu in takrat z 0:3 ugnal ptujsko Dravo. Tekma z Olimpijo je bila za Kosiča že 109. uradna tekma na klopi Celja, v tem obdobju je vpisal 47 zmag, 32 remijev in 30 porazov. Največkrat se zanaša na igralni sistem 4-2-3-1, ki ga je dobro implementiral tudi v identiteto Celja in prinaša neko ravnotežje med napadom in obrambo. Dokaz je tudi to, da je Celje v tej sezoni imelo najboljši napad in obrambo lige.

Kosič je v ekipo vnesel samozavest in enotnost, ki ju potrebuje vsaka dobra ekipa. Nikoli niso iskali izgovorov drugje, ampak so vedno skušali popraviti težavo pri sebi. Prepustili so se toku, dosledno izpolnjevali vse ukaze in navodila, ki so jih prejeli. Veliko so se nogometaši naučili tudi iz izkušenj, ki jih premore osebje v štabu (Kosič, Koren, Gobec,…).

Celjane je v lanski sezoni krasila tudi velika borbenost in pa predvsem to, da v nobenem trenutku niso obupali. Spomnimo samo, da Celjani na prvih štirih tekmah sezone sploh niso zmagali, na sredi sezone so za Olimpijo zaostajali za 11 točk, a na koncu so vendarle dvignili “kanto”.

V tretji sezoni, po dobrem in načrtovanem delu je v mesto grofov prišla nagrada, ki so si jo zagotovo zaslužili. Sezono so zaključili na vrhu praktično v vsakem aspektu. V svojih vrstah imajo najboljšega igralca sezone, trenerja in najboljšega mladega igralca. Celjani so pogled že usmerili v naslednjo sezono za katero verjamejo, da bi prav tako lahko mešali štrene na samem vrhu in dosegli kakšen odmevnejši rezultat v Evropi.

Naloži več sorodnih novic
  • Pomurke boljše od Avstrijk

    V Gornji Radgoni so se na pripravljalnem obračunu pomerile nogometašice Pomurja in Sturma.…
  • Ploj blestel na debiju

    Po koncu sezone je bilo jasno, da Alen Ploj ne bo nadaljeval v dresu lendavske Nafte. Pres…
  • Iz Pomurja k Olimpiji

    Pri ŽNK Olimpija so potrdili novo okrepitev. Vrste ljubljančank je okrepila Anja Prša, ki …
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj udeležencev Lige prvakov pripadel Zagrebčanom

Slovenski nogometni prvaki so gostovali v Zagrebu, pri hrvaškemu prvaku Dinamu. Dvoboj se …