Domžale, Maribor in Olimpija so že v pogonu, danes s pripravami pričenjajo tudi v Kranju, Novi Gorici, Velenju. Med klube, o katerih je za zdaj znanega bore malo, spada tudi Krško. Posavci še čakajo na ime novega stratega, prav tako je precej neznank tudi v povezavi z igralskim kadrom.


Kot kaže, Krčani v novi sezoni ne bodo mogli računati na pomoč trojice posojenih nogometašev Maribora. Damjan Vuklišević je tako kot Robert Pušaver in Martin Kramarič zelenim pomagal do dveh prvoligaških obstankov, v letu in pol pa je za Krško odigral 38 prvoligaških obračunov, kar ga uvršča na peto mesto večne klubske lestvice. Visokorasli branilec nam je v pogovoru zaupal, da za vrnitev na stadion Matije Gubca ni veliko možnosti, a imena nove sredine še ni želel izdati. Se je pa član Maribora razgovoril o minuli sezoni: “Realna pričakovanja pred začetkom sezone so bila povezana z obstankom v prvi ligi. Ekipa je ostala brez dvanajstih pomembnih členov, zato je bilo treba v zelo kratkem času najti nove igralce.”

“S svojimi predstavami sem zadovoljen. Pride tudi obdobje, ko je forma malo slabša, vendar se skušaš čimprej vrniti v želeni ritem,” o svojih predstavah pravi 21-letni branilec, ki se je v Maribor leta 2011 preselil iz vrst ljubljanskega Interblocka. Krčani so imeli v letošnji sezoni izjemno mlado zasedbo, Vuklišević pa je glede na prvoligaške izkušnje spadal med bolj prekaljene nogometaše: “Nobenega nasprotnika nas ni bilo strah, ne glede na našo starost. Nekateri smo imeli za seboj že nekaj prvoligaških tekem, zato smo vedeli, kaj nas čaka. Borbenost nas je pripeljala do dobrih rezultatov tudi proti boljšim ekipam.”

Foto: JurijKodrun.com

Kljub mladosti so bili krški nogometaši trn v peti za marsikatero ekipo, a naš sogovornik obžaluje dejstvo, da je s soigralci v končnici tekem nekajkrat ostal brez zmage. Na vsaki tekmi, na kateri smo dali svoj maksimum, smo bili konkurenčni vsakemu nasprotniku. Bile so tudi tekme, ko se je poznala naša mladost in neizkušenost, kar so nasprotniki obrnili v svojo korist. Moram reči, da nam je dostikrat zmanjkalo sreče, saj smo velikokrat gol prejeli v zadnjih minutah tekme in prišli zgolj do neodločenega izida,” poudarja Vuklišević, ki ni pozabil niti na pomoč zvestih gledalcev: “Navijači so bili na vsaki tekmi naš dvanajsti igralec. Njihova podpora nam je pomenila ogromno, še posebej v trenutkih, ko smo bili v določenih trenutkih tekme v podrejenem položaju.”

Kljub pomoči zveste in glasne publike nogometaši Krškega v pred kratkim zaključeni sezoni tudi na domačem igrišču niso ravno zlahka prihajali do zmag. Tako kot na gostovanjih, so tudi doma slavili štirikrat, še osemkrat remizirali, sezono pa sklenili s kar petnajstimi neodločenimi izidi, največ v ligaški konkurenci. Tudi veliko število remijev je pomenilo, da so Krčani vse do zadnjega trepetali glede obstanka v prvoligaški konkurenci: “Vse do zadnjega nismo vedeli, kdo bo igral kvalifikacije. Treba je izpostaviti, da je imel Aluminij zelo dobro ekipo in tudi rezultate, zato smo morali zadnje tekme odigrati na svojem maksimumu. K sreči se je izšlo in zato smo lahko odšli mirno na dopust.

Ker je Vuklišević še vedno član Maribora, s katerim ima še veljavno pogodbo, nas je za konec zanimal tudi njegov pogled na razpustitev B ekipe: “Vsi vemo, da vsaka dodatna ekipa vsakega prvoligaša nekaj stane. Če se spomnite, je imela tudi Rijeka drugo ekipo, pa jo je zelo hitro razpustila. Druge ekipe so zelo velik finančni zalogaj, zato me ta odločitev sploh ne preseneča.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pungaršek: Držimo niz neporaženosti

Celjski nogometaši so se danes pomerili z drugoligašem iz Radomelj in po 120 minutah igre …