Mariborčani danes na svojem terenu gostijo sežanski Tabor in bodo proti Kraševcem iskali nove tri točke ter nadaljevanje novembrske serije zmag. Štajerci so slavili na zadnjih štirih prvoligaških obračunih.


Nekdanji vodja primorskega prvoligaša Mauro Camoranesi sedaj sedi na klopi najtrofejnejšega slovenskega kluba in nasprotnika dobro pozna ter se zaveda težavnosti današnjega obračuna, a tudi, da njegovi varovanci v zadnjih tednih vidno napredujejo: “Vidno je, da smo napredovali kot moštvo. Vmes smo izgubili nekatere pomembne igralce, a smo šli naprej po naši poti, kar je pozitiven signal. Pomembno bi bilo nadaljevati serijo, zaradi stanja na lestvici, samozavesti, dobrega ozračja in popotnice v pričakovanju derbija. Se pa zavedamo zahtevnosti dvoboja proti ekipi iz Sežane, ki je dobro organizirana in sposobna vsakomur zagreniti življenje. Tekma bo težka, a verjamem, da bo tudi za njih.”

“Opravili bomo določene spremembe predvsem z namenom, da ohranimo visok ritem igre. Veliko igralcev je v formi, kar prinaša sladke skrbi pri izbiri. Toda najpomembnejše je moštvo, zato je v načrtu za posamezno tekmo, kar je najboljše za klub,” še je za spletno klubsko stran dejal svetovni prvak iz leta 2006 in napovedal tudi nekaj sprememb v začetni enajsterici svoje ekipe. Štiriinštiridesetletnik bo nasproti nekdanjega kluba stal drugič v letošnji sezoni, prva tekma konec septembra se je v Sežani končala z zmago domačinov, ki so slavili z rezultatom 3:1.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dragulj Olimpije ima na mizi ponudbo francoskega drugoligaša

Nk Olimpija Ljubljana je začela priprave v Umagu, kjer so zmajčki že odigrali prvo priprav…