Jutri ob 13.45 uri se bo z obračunom med Bravom in Mariborom nadaljevalo slovensko državno prvenstvo v nogometu. Mariborčani so včeraj prejeli novo slabo novico, saj bo zaradi pozitivnega dopinškega testa več mesecev iz pogona moštva Martin Milec, ki se je tako pridružil že prej poškodovanemu Nemanju Mitroviću.


“Obžalujem izgubo, veliko izgubo za moštvo. Ko smo se nekako sprijaznili, da bomo pogrešali Mitrovića, je zdaj za dalj časa izven igrišča še Milec. Nikdar se ni prijetno soočiti s takšno novico. Je pomemben igralec za nas, manjkal nam bo v prihodnjem obdobju, vendar je sreča v nesreči, da se bo Martin lahko vrnil po štirih mesecih in nam pomagal v spomladanskem delu. Res nas je doletelo tik pred tekmo in moramo spreminjati načrte, ne glede na neprijeten udarec pa moramo pokončno naprej. Imamo na voljo veliko igralcev, ki kažejo pripravljenost in poiskali bomo rešitve znotraj moštva,” se je za klubsko spletno stran razgovoril strateg vijoličastih Mauro Camoranesi, ki ga v prihodnjih tednih oziroma mesecih čaka težko delo pri izbiri najboljše obrambne postavitve.

Petnajstkratni državni prvaki bodo jutri gostovali pri ekipi Brava. Vijoličasti so v zadnjih dveh krogih osvojili vseh šest točk in si močno želijo prvič v letošnji sezoni serijo zmag podaljšati na tri tekme. Nasprotnik za kaj takšnega se zdi pravšnji, saj imajo vijoličasti proti Šiškarjem pozitivne izkušnje iz prejšnjih medsebojnih obračunov. Štajerci so proti Bravu na zadnjih dveh tekmah visoko slavili, septembra so na debiju Maura Camoranesija na klopi Maribora v Ljudskem vrtu zmagali z rezultatom 4:1: “Čaka nas zahtevna tekma, Bravo mi je všeč kot ekipa, z zelo dobro zvezno vrsto so uspešni v posesti žoge, bodo pa proti nam najbrž posegli po bolj obrambni postavitvi z usmerjenostjo k protinapadom. Najpomembnejša pa bo naša predstava, zato veselijo dosedanja spoznanja s treningov. Fantje kažejo pravi odnos, delovno zagnanost, kar je potrdila tudi interna medsebojna tekma med premorom. Ker vstopamo v obdobje zaporednih tekem, bomo potrebovali širok kader in veseli, da so vsi igralci pripravljeni ter motivirani.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kosić po novi zmagi: Veseli smo nagrajenega truda

Aktualni državni prvaki iz Celja, so se iz težkega gostovanja v Domžalah domov vrnili z dr…