Nogometaši Maribora so v Ljubljani naredili to, kar so si v taboru petnajstkratnih državnih prvakov želeli že nekaj časa. Prvič v tej sezoni so Štajerci povezali serijo treh zaporednih zmag.


Po Aluminiju in Domžalah je v novembru pred vijoličastimi pokleknil še Bravo. “Težka tekma na zahtevnem igrišču, proti nasprotniku, ki igra dobro. Zadovoljen sem, ker so igralci pustili vse na igrišču. Za nas je bilo pomembno zmagati, da ostanemo na vrhu lestvice. To je bila ena izmed tistih tekem, ki jih ne smeš izgubiti. Tekma, ki jo moraš dobiti z bojevitostjo, zato je bilo pomembno, da smo se znali odzvati,” je z razpletom sobotnega dogajaja v Spodnji Šiški bil zadovoljen strateg Maribora Mauro Camoranesi, ki je za spletno stran vijoličastih ponovno poudaril težavo, ki njegovo moštvo pesti skozi celotno sezono. Mariborčani so se namreč na dvoboju znova znašli v rezultatskem zaostanku in si tako otežili pot do pozitivnega rezultata, ki pa v zadnjih tednih kljub vsemu ne izostane: “Znova smo se znašli v zaostanku in morali loviti tekmece, kar ni dobro in precej oteži nalogo v nadaljevanju. Moteče je, da smo morali znova po težji poti, toda veseli, da smo znova imeli pravo mero vztrajnosti in odločnosti.”

Vijoličasti bodo četrto zaporedno zmago lovili že v sredo, ko jih v Celju čaka težko gostovanje pri aktualnih državnih prvakih. V primeru zmage bi jim nato tri dni kasneje na poti do popolnega novembra stali samo še neugodni Sežančani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Celje tudi uradno najboljša ekipa v knežjem mestu

Nedolgo tega se je v Celju odvijala prireditev ‘Športnik Celja’, za leto 2020.…