Nogometaši Mure so odigrali svojo prvo pripravljalno tekmo, proti avstrijskemu Kapfenbergu so zabeležili visoko zmago z 1:5.


Dvoboj med obema moštvoma je pokazal razliko v kvaliteti med avstrijsko drugo in slovensko prvo ligo, ki jo je Mura prikazala predvsem v drugem polčasu. V prvem so črno-beli dobro pričeli obračun in hitro prišli do lepe priložnosti, ko je Luka Bobičanec streljal z razdalje, a je njegov poizkus zletel tik ob levi vratnici domačega gola. Na drugi strani so Avstrijci prišli do vodstva v svoji prvi pravi priložnosti, ko je po hitri akciji in podaji z desne do žoge prišel Elvedin Herić in zabil za 1:0. Zaostanek je slovenske pokalne prvake prebudil in že šest minut kasneje je Tio Cipot s prefinjenim strelom z roba kazenskega prostora ugnal domačega čuvaja mreže. Muraši so do vodstva in rezultata 1:2 ob polčasu prišli pet minut pred iztekom rednega dela, ko je eden od domačih branilcev v svojem kazenskem prostoru igral z roko, strel z bele točke pa je nato realiziral Bobičanec.

Pred začetkom drugega polčasa sta trenerja obeh ekip spremenila zasedbi in na teren poslala novi enajsterici, večji del nadaljevanja pa je minil ob prevladi Mure, ki je ob treh zadetkih zapravila še nekaj lepih priložnosti. Prekmurci so do vodstva prišli po novi enajstmetrovki, ki jo je izboril Kai Cipot, realiziral pa Amadej Maroša. Starejši od bratov Cipot je v 65. minuti poskrbel za povišanje vodstva, ko je žogo zabil v prazno mrežo in izkoristil lepo podajo Nina Koutra, pet minut pred iztekom rednega dela pa je postavil še piko na i za končnih 1:5. Drugih 45 minut se je igralo predvsem na polovici domačinov, Muraši pa so preko Maroše, Andrije Filipovića in Cipota imeli še nekaj izrazitih priložnosti, a jim je veselje večkrat preprečil Christopher Giuliani. Vsak od omenjene prekmurske trojice se je po enkrat znašel sam pred domačim vratarjem.

KSV 1919 : Mura  1:5 (1:2)
Herić 11′; T. Cipot 17′, Bobičanec 40′ (11m), Maroša 50′ (11m), K. Cipot 65′, 85′, 
Začetna postava Mure: Zalokar; Kous, Lovrić, Travner, Pucko; Ouro, Horvat; T. Cipot, Bobičanec, Klepač; Žižek. V drugem polčasu so igrali: Gyergyek; Karničnik, Maruško, Gorenc, Šturm; Kouter, Antolin; Filipović, Đurak; Maroša, K. Cipot.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šuler se je vrnil v Maribor!

Marko Šuler se je vrnil “domov”. Pred dnevi je bil opažen na treningu Maribora…