Zadnje srečanje šestega kroga Prve lige Telekom Slovenije bo v večernem terminu na sporedu v Kidričevem. Domači Aluminij, ki zaseda drugo mesto prvenstvene lestvice, bo gostilo vodilno Olimpijo, ki ima dve točki prednosti. 

Šumarje je med tednom zapustil Luka Štor, njihov najboljši strelec v jesenskem delu, nasprotnikovo mrežo je zatresel štirikrat. Nogometaši Aluminija se bodo morali hitro navaditi na igro brez nevarnega napadalca, saj bo tokrat nasproti stalo najučinkovitejše moštvo lige, ki doseže skoraj tri zadetke na tekmo. “Zdaj prihaja najtežji nasprotnik in najzahtevnejši, kar potrjuje tudi lestvica. Imajo najboljši in najnevarnejši napad v ligi. Mi imamo za zdaj najboljšo obrambo in sigurno bo šlo za zanimiv dvoboj,” je pred nedeljskim dvobojem dejal branilec Aluminija Ilija Martinović. V dosedanjem delu prvenstva je obramba Aluminija klenila le dvakrat, oba zadetka pa so prejeli na domači zelenici. Nogometaši Aluminija so slavili na dveh zaporednih dvobojih v Kidričevem, boleč poraz so Ljubljančanom zadali v 18. krogu lanske sezone, ko so slavili kar s 6:2.

Ljubljanlčani tako kot domačini, še ne poznajo poraza, ob štirih zmagah so le v Ljudskem vrtu remizirali. Olimpijo krasi napadalna igra, katero so varovanci Safeta Hadžića uspeli kronati s številnimi zadetki. Tudi na gosotvanju v Kidričevem bodo skušali priti do treh točk in se še bolj utrditi na vrhu prvenstvene lestvice. “V Kidričevem bomo igrali tako, kot smo doslej, torej napadalno, za občinstvo in da dosežemo gol več od nasprotnika. Imam tako ekipo, ki želi uživati v igri in zabijati gole,” je dvoboj vodilnih napovedal strateg zeleno-belih. Po izpadu iz evropskih kvalifikacij se Ljubljančani lahko osredotočijo na lov na tretjo lovoriko po prihodu Milana Mandarića. 

Kdo bo prevzel vajeti Prve lige, bo na vrhu ostala Olimpija, ali jo bodo zeleno-belim znova zagodli šumarji?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znane finančne podrobnosti Šporarjevega prestopa

Direktor Slovana iz Bratislave, Ivan Kmotrik mlajši, je za spletno stran kluba razkril pod…