Za klubsko spletno stran je spregovoril kapetan Mure Alen Kozar, ki danes tudi praznuje 25. rojstni dan. Poveljnik sredine igrišča je zaradi težje poškodbe levega kolena iz tekmovalnega ritma odsoten že več kot pol leta, tudi dnevi v karanteni pa so posvečeni rehabilitaciji: “Treningi napredujejo, se nadaljujejo in stopnjujejo skladno z načrtom. S kondicijskim trenerjem Dejanom Novakom sem v vsakdanjem kontaktu. Sproti prilagajava treninge glede na moje stanje. Razmeram, s katerimi se soočamo, se je treba prilagoditi in tako je v zadnjih tednih tudi pri mojih treningih kar nekaj improvizacije.”


Kozar postopoma pridobiva tudi na fizični pripravljenosti, začel pa se je že tudi navajati na okroglo usnje: “Že nekaj časa stopnjujem kondicijo in napredujem v fizični moči, kolikor je to le mogoče. Vse vaje moči opravljam doma. Pomagam si z vsemi mogočimi pripomočki, da nadomestim fitnes, ki je zaradi aktualnih razmer zaprt. Že nekaj časa je velik poudarek na raznolikih poskokih in uvajanju koordinacijskih vaj s spremembami smeri. Kar me posebej veseli pa je, da sem se začel navajati tudi na najljubšo stvar – žogo.”

Zaradi izrednih razmer otrok Mure nima dostopa do optimalne infrastrukture in pripomočkov, a kljub vsemu ostaja optimističen: “Glede na trenutno stanje obstaja verjetnost, da se čas mojega povratka na zelenice nekoliko podaljša. Ampak najbolj pomembna stvar je, da se vrnem v čim boljšem stanju. Komaj čakam, da pomagam ekipi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od V.U.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani do nove zmage tudi na pripravljalni tekmi

Včeraj so na Skalni kleti pripravljalno srečanje odigrali nogometaši Celja, sicer so igral…