Drugi in hkrati zadnji današnji prvoligaški obračun bo odigran v novogoriškem športnem parku. Tja se odpravljajo varovanci Maura Camoranesija, ki bodo skušali prekiniti več kot mesec dolg niz brez zmage. Zadnjo zmago so Mariborčani slavili zdaj že daljnega 12. septembra, ko so s 4:1 odpravili Bravo. Nazadnje so se na uradni tekmi merili z Olimpijo, na večnem derbiju, ki se je končal z delitvijo točk. Za tem so doživeli še hladno prho na prijateljskem obračunu s Sturmom iz Graza, Avstrijci so bili boljši z 0:3.

Goričani imajo na svojem računu trenutno štiri osvojene točke, ki so jih osvojili v zadnjih treh krogih ob zmagi nad Aluminijem in remijem z Domžalami. Zgodovina nas sicer uči, da se je večina medsebojnih tekem med Gorico in Mariborom končala v prid slednjih, ki so zlasti v zadnjem obdobju današnje nasprotnike brez težav premagovali, ponavadi tudi z visoko gol razliko.

Trenerski štab Maribora danes ne bo mogel računati na Aljošo Matka, ki je bil standardni član začetne enajsterice vijoličastih v zadnjem obdobju. Slednji je bil pred kratkim pozitiven na test koronavirusa, podobna usoda pa je doletela tudi dva standardna člana goriške postave. Če gre vrjeti navijačem plavo-belih, sta bila pozitivna prvi vratar Gorice, Uroš Likar in povratnik Matija Širok.

Tekma bo posebna za Gorana Cvijanovića, ki je v dresu Maribora pustil ogromen pečat, z njim nastopal v evropskih tekmovanjih, kar ga je pripeljalo tudi do članske reprezentance Slovenije. Na drugi strani bomo imeli Andreja Kotnika, ki se bo sploh prvič pomeril proti “svoji” Gorici, kjer so ga nogometno vzgojili. Barve Maribora so v preteklosti branili še Etien Velikonja, Nejc Mevlja in Adis Hodžić, danes pa bodo omenjeni nogometaši stali na nasprotni zelenici.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Med Koprom in Celjem nadaljevanje niza remijev?

Aktualni državni nogoemtni prvaki iz Celja se odpravljajo na Primorsko, kjer jih bo gostil…