Po odlični predstavi Goričanov v dodatnih kvalifikacijah se je na koprskem radarju (poleg Roka Grudine) znašel Amarachi Osuji. Hari Arčon, prvi mož vrtnic, se morebitnega odhoda katerega izmed nosilcev igre ne boji:

“Poleg tega, da gre za odličnega igralca, je tudi odličen človek. Niti v enem trenutku ni razmišljal o svojem prestopu. Vem, da so ga v zadnjem času veliko oblegali, dogajalo se je marsikaj, dosti je bilo lobiranja, umazanih igric, a je ostal čist v glavi in si zasluži oditi iz Gorice s spoštovanjem ter smo mu lahko hvaležni, podobno kot vsem ostalim. To še ne pomeni, da Osuji odhaja, a želim povedati, da si nekaj ključnih igralcev zasluži boljšo priložnost. Predvsem finančno, njihova leta tečejo in človek, ki vlaga, se odreka zaradi nogometa, si zasluži iti naprej.”

Še več, za takšne in podobne situacije naj bi imeli v Gorici že dalj časa izdelan načrt:

 “Časa je zelo malo, a je bil načrt narejen že pred enim letom, tako da se nič ne bo zgodilo z danes na jutri. Tudi če se ne bi izšlo proti Triglavu, je bil načrt narejen za naprej. Niti malo se ne bojim prihodnosti, verjamem pa, da nam bo v prvi ligi verjetno malo lažje,” je za EkipaSN zaključil predsednik goriškega kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitja Bizjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Še en Mariborčan na posojo k Šiškarjem?

Na današnji pripravljalni tekmi med salzburškim Red Bullom in Bravom je v rumenem dresu na…