Mariborčani so se po štirih letih igranja v skupinskem delu Lige Evropa oziroma Lige prvakov v letošnji sezoni na svoji evropski poti spotaknili že na prvi stopnički in mednarodno zgodbo končali že po dveh tekmah, kar se jim je zgodilo prvič po sezoni 2003/04.


Prvi se je v odzivu za javnost oglasil mož, ki nosi največjo odgovornost za rezultate, in sicer trener vijoličastih Ante Šimundža, ki je takoj po porazu proti Astani za mariborsko spletno stran dejal: “Vsekakor ni bila tekma po naših željah in zagotovo po štirih sezonah v skupinskem delu evropskih tekmovanj ni prijetno tako hitro končati evropsko pot,” ter priznal, da so navkljub izpolnjenemu cilju, doseči zadetek, na rezultat vplivali številni dejavniki, ki niso šli v prid njegovemu moštvu: “Med odločilne dejavnike sodi spoznanje, da smo dobili dva avtogola, ko je žoga spremenila smer ob naših posredovanjih v obrambi. Sreča nikakor ni bila naša zaveznica, Astana je ob svojih kakovostih izkoristila tudi to obliko pomoči.”

Kot pomemben dejavnik je Šimundža izpostavil tudi: “hitro prejet gol po našem izenačenju, ki je vplival na nadaljnji potek, ni nam uspelo, da bi prišli do odmora z rezultatom 1:1. V drugem polčasu smo napadali, iskali pot do mreže, vendar nam je zmanjkalo natančnosti pri zaključkih akcij”. Mariborčan je kljub prisotnem velikemu razočaranju svoje igralce ob pogledu na izjemne rezultate iz prejšnjih sezon pozval: “da morajo nadaljevati z dvignjenimi glavami.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…