Ante Šimundža je v daljšem pogovoru za Ekipo SN razkril marsikaj zanimivega. Trener Mure, ki mu je letos uspel veliki met in osvojitev naslova slovenskih prvakov z Muro, je v uvodu intervjuja razkril, da po zmagi v državnem prvenstvu ni razmišljal o odhodu in uporabljal logike po kateri bi se iz Murske Sobote umaknil na vrhuncu: “Ne razmišljam tako. Če bi razmišljal samo o sebi, bi to mogoče naredil in iskal drugo rešitev. Toda v Murski Soboti je kljub vsemu kar smo naredili odprtih še veliko možnosti za napredek, še vedno je veliko prostora za korake naprej, ki ga je mogoče izkoristiti. To velja tako za ekipo kot klub v celoti, Velja za številna področja. Če bi odšel, bi bil zelo, zelo velik egoist. To bi bilo sebično dejanje.”


V nadaljevanju pogovora je Šimundža spregovoril tudi o navijačih, potencialu Mure in načrtih za prihodnost. Novinarju Ekipe je odgovoril tudi na vprašanje ali je bilo več čestitk ob zmagi v prvenstvu sedaj, kot takrat, ko je bil trener Maribora. “Mislim, da jih je bilo. Če povem po pravici, če dobro premislim, jih je bilo po moje res več.” V nadaljevanju je dodal: “Živim v okolici Maribora in popolnoma jasno je, da ima ogromno ljudi Maribor v srcu, toda po drugi strani sem v mnogih stikih, ki sem jih imel v dneh po dvoboju, dobil občutek, da so bili resda nezadovoljni z razpletom, ampak kljub vsemu ne pretirano razočarani. Češ, če je že moral kdo drug osvojiti trofejo, naj bo to Mura. Privoščili so nam.”

V zaključku intervjuja je trener Mure spregovoril še o tem kako se bodo v klubu soočili z morebitno arogantnostjo svojih nogometašev v prihodnji sezoni, čisto za konec pa je spregovoril tudi o aktualnem evropskem prvenstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Podaljšanje pogodbe v Fazaneriji!

Po tem, ko so se v javnosti pojavljala namigovanja, da bo Muro zapustil Luka Bobičanec se …