Podobno kot v lanski sezoni bomo tudi letos na SNP portalu spremljali najzanimivejše tekme tujih klubov na pripravah v Sloveniji. Vedno več klubov iz celotne Evrope se med poletjem odloča za odhod v Slovenijo, kjer v povprečju preživijo od deset do štirinajst dni, trenutno predvsem v vzhodni Sloveniji. Med stalnimi gosti slovenskih hotelov sta v zadnjem obdobju tudi zagrebški Dinamo in romunski Petrolul Ploiesti, ki bo 2. julija odigral prijateljsko srečanje tudi proti Mariboru. Najbolj zveneče ime lani tretjega moštva romunske lige je nekdanji romunski reprezentant Adrian Mutu, ki je na današnji tekmi dokazal, da pri 35 letih še vedno obvlada svoj posel.


Na srečanju, ki je bilo zaprto za javnost, so nogometaši Dinama v prvih minutah držali žogo več v svoji posesti, vendar pa so Romuni bili tisti, ki so imeli prvo mini priložnost, in sicer v 9. minuti, ko je Mutu lepo prodrl po desni strani in v sredino poslal podajo, ki pa je njegovi soigralci niso znali izkoristiti. Minuto kasneje so prvič zapretili Zagrebčani preko Antolić, vendar pa je strel izven kazenskega prostora brez težav ukrotil brazilski vratar Peçanha. Romuni so ponovno zapretili v 26. minuti, vendar pa je strel iz okrog 20 metrov zletel tik nad prečko hrvaškega vratarja Ježine. V 29. minuti bi Hrvatje lahko povedli, vendar pa je podaja iz prostega strela z leve v kazenskem prostoru zgrešila vse igralce in zletela mimo daljše vratnice. Mutu je ponovno poizkušal s strelom od daleč v 35. minuti, vendar naravnost v vratarja. Nekaj minut pred koncem prvega polčasa pa vendarle sprememba izida, potem ko je Mutu na levi strani preigral svojega čuvaja in iz okrog 15 metrov s strani streljal v daljši vratarjev kot in Ježino premagal s pomočjo vratnice ter ob tem postavil izid polčasa.

Ob polčasu sta oba trenerja zamenjala praktično celotno enajsterico svojih ekip. Hrvatje so na začetku drugega dela hitro zapretili in v 50. minuti tudi izenačili, vendar pa je po mnenju delilcev pravice Duje Čop bil v prepovedanem položaju. Le tri minute kasneje pa so Romuni vodstvo, v svojem prvem nevarnem napadu v drugem polčasu povečali, ko je ob predložku iz kota Marinescuja najspretnejši v kazenskem prostoru bil Satli in v skoku s peto premagal hrvaškega vratarja. Vajeti igre je nato ponovno prevzel Dinamo in vseskozi poizkušal izid znižati, vendar pa pri tem Zagrebčani niso bili preveč uspešni. Po dobri uri igre je za hrvaško moštvo Portugalec Lima poizkusil s strelom izven kazenskega prostora, žoga je zletela tik nad prečko. Zagrebčani so nato nekajkrat nevarno zapretili, vendar pa ob zaključku akcij niso bili dovolj natančni. Okrog 75. minute je bil Dinamo blizu zadetka, ko je Arijan Ademi, sicer bratranec Agima Ibraimija, po podaji Lime streljal tik ob levi vratnici. Zadnjo priložnost na srečanju so pet minut pred koncem zapravili Romuni, ki so izvedli hiter protinapad, vendar pa je zaključek akcije bil preslab in rezultat se ni več spremenil.

To je bila prva resna preizkušnja za Dinamo v tem poletju in na trenutke so se poznale težke noge Zagrebčanov po kondicijskih pripravah, medtem ko so Romuni nekaj tekem že odigrali in med drugimi pod Pohorjem pred dnevi s 5:0 razbili ruski Rostov. Dinamo bo čez nekaj tednov ponovno potencialen nasprotnik Mariborčanov v kvalifikacijah za Ligo prvakov, v kolikor bosta obe moštvi seveda (pričakovano) preskočili prvega nasprotnika.

DINAMO ZAGREB 0:2 PETROLUL PLOIESTI
Mutu (40), Satli (53)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ostale lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Muri našli novega trenerja mladincev

Na uradni spletni strani Nogometne šole Mura je mogoče zaslediti objavo, o spremembah v vo…