Pri NK Mariboru so se odločili, da bodo organizacijo tekem lige prvakov za mladince prepustili Lendavi. S skupnimi močmi bodo skušali zadovoljiti apetitom UEFE, ki je pri sami organizaciji tekem in vsega, kar spada zraven, izredno težak pogajalec. Lendavčani so takšen rang tekmovanja že gostili, saj je leta 2012 potekalo evropsko prvenstvo za mlade do 17 let in lendavski nogometni stadion je gostil eno od skupin. Tako ljudje izpod Lendavskih goric vedo, kako se tem stvarem streže.


Na novinarski konferenci, katero sta skupaj organizirala NK Maribor in Mestna občina Lendava, so sodelovali predstavniki Maribora, kot tudi Občine Lendava in NK Nafte 1903. Prvi je do besede prišel župan MO Lendava, Anton Balažek. »Smo veseli in ponosni, da se je NK Maribor uvrstil v Ligo prvakov, saj je tudi Lendava nogometno mesto in jo takšni rezultati delajo ponosno. V lanskem letu nam ni bilo težko reči da pri organizaciji tekem lige prvakov. Žal jim v prejšnji sezoni ni uspelo, jim je pa letos. Naredili bomo vse, vložili bomo ogromno truda, da bomo Mariboru olajšali delo. To bo velika promocija za Lendavo, kot tudi širšo okolico,« je zadovoljno dejal župan Lendave. Do besede je prišel tudi Marjan Drvarič iz Sveta mladih: »Rad bi čestital našim prijateljem iz Maribora za uvrstitev v Ligo prvakov. V Lendavi se bomo potrudili, da bo vse izpeljano tako, kot mora biti. Za nas je to, da bomo gostili ligo prvakov, velik izziv. Tekme se bodo odvijale skozi celotni jesenski del in upam, da nam bo vreme tudi služilo, glede na to, da je zadnja tekma v decembru. Vstop na tekme mladinske ekipe Maribora v Lendavi bo brezplačen. Želimo si, da bi na tribune privabili čim več ljudi iz Lendave, kot tudi iz drugih krajev.«

Do besede so prišli tudi člani NK Maribora, ki so se zbrali v lepem številu. Na novinarski konferenci so se zbrali Zlatko Zahović, Damjan Gajser in Miran Pavlin. Prvi od strokovnega kadra je do besede prišel športni direktor Maribora, Zlatko Zahović. »Imamo to čast, da bo naša mladinska ekipa prva v Sloveniji igrala ligo prvakov za mladince. To je za nas in tudi za mlade igralce zelo pomembno. In prav oni so tisti, ki bodo nekoč nosilci prve ekipe Maribora. V Lendavi imajo odlično infrastrukturo in kar je najbolj pomembno, imajo že izkušnje z organizacijo takšnih tekem, saj so pred dvema letoma gostili skupino za evropsko prvenstvo mladih do 17 let,« je povedal Zahović. Zelo pomembno vlogo bo imel tudi trener mladinske ekipe Damjan Gajser, ki bo z nekoliko okrepljeno mladinsko ekipo skušal se dobro zoperstaviti favoriziranim mladinskim ekipam, ki bodo stale na nasprotni strani. »Poznam okolje v katerem bomo igrali tekme. Ogledali smo si stadion in igrišče in vse je dobro pripravljeno. Priložnost za igro bodo dobili igralci, ki so doma vzgojeni. Nekaj se jih bo priključilo iz B ekipe, nekaj pa smo jih pripeljali, kot okrepitve, da bi nam pomagali izpolniti cilje, ki smo si jih zadali. Tukaj imam predvsem v mislih Martina Kramariča in Luko Uskokovića. Nasprotnikov ne poznam, a so zagotovo izredno kakovostni. Zagotavljam, da bomo dali vse od sebe in da bomo v dobri luči predstavljali NK Maribor, kot tudi slovenski nogomet,« je dejal trener mladinske ekipe Maribora.

Vijoličasti mladinci bodo svojo prvo tekmo odigrali 17. septembra ob 13.30 uri, ko bo v lendavskem Športnem parku gostovala mladinska ekipa Sportinga iz Lizbone. Naslednjo srečanje bo na sporedu 5. novembra ob 13. uri s podmladkom Chealseaja, zadnje pa 10. decembra, ko bo v Lendavi gostovala ekipa Schalkeja 04.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Muri našli novega trenerja mladincev

Na uradni spletni strani Nogometne šole Mura je mogoče zaslediti objavo, o spremembah v vo…