Kras je po dveh neodločenih izidih prvič v novi sezoni ostal praznih rok. Vse tri točke so rdeče-beli trenerja Predraga Arčabe prepustili AltoVicentinu, ekipi iz Veneta, ki je skupaj z nekdanjo ekipo slovenskega reprezentanta Dejana Lazarevića, Biancoscudati Padova, glavni favorit za napredovanje v C-ligo.


Nogometaši Krasa so v domačem Repnu pri Trstu začeli slabo, gostje so povedli že v prvi minuti. AltoVicentino je v uvodnih minutah dokazal, da želi iz tržaškega gostovanja odnesti celoten izkupiček. Po prvem polčasu je kazalo, da bo šlo gostom vse po načrtih. V 36. minuti so še drugič premagali vratarja Budicina, ki tokrat ni blestel. V zadnjih petih minutah prvega dela sta padla še dva gola, Kras je najprej zmanjšal zaostanek z nekdanjim nogometašem novomeške Krke Sašo Ranićem. Tik pred odmorom pa so gostje še tretjič zatresli mrežo gostiteljev.

V drugem polčasu se je razmerje na igrišču nekoliko spremenilo. Arčabovi fantje so se opogumili. Skušali so igrati bolj napadalno, čeprav jim zbrana obramba gostov tega ni dovolila. Vse napade so odbijali, hkrati pa so sprožili nevarne protinapade. Kras je drugi gol dosegel v 72. minuti po lepi akciji slovenskega trojčka. Žlogar je podal kapetanu Kneževiču, ki je z glavo podaljšal Spetiču v kazenski prostor. Sežanski napadalec je žogo zaustavil, pogledal vratarja in natančno streljal v mrežo. Zadetek je opogumil domačine, ki so skušali na vse načine izenačiti. Tudi vstop Koprčana Patrika Bordona ni bil v veliko pomoč rdeče-belim. Po trikratnem sodnikovem žvižgu so se veselili gostje.

Foto: Andrej Skrinjar
Foto: Andrej Skrinjar

Kras čaka v prihodnjem krogu pomembna tekma, na sporedu bo tržaški derbi s Triestino, ki je še do pred nekaj leti igrala v Serie B. Pravzaprav se še ne ve natančnega datuma in ure tekme. V Trstu bo namreč od 23. septembra do 5. oktobra svetovno žensko odbojkarsko prvenstvo. Tržaška športna palača PalaRubini, ki je v bližini nogometnega stadiona Nereo Rocco, bo gostila eno od skupin prve in druge faze SP. Predstavniki sil javnega reda so se odločili, da v nedeljo, 28. septembra, istočasno ne bosta na sporedu nogometni derbi in odbojkarske tekme. Kdaj bo tekma med Triestino in Krasom, naj bi odločili danes. Kot kaže sta možna datuma petek, 26. septembra, ki je manj verjeten, ali ponedeljek, 29. septembra, ob 20.30. Na svetovnem ženskem odbojkarskem prvenstvu sta tako petek kot ponedeljek prosta dneva.

KRAS REPEN 2:3 ALTO VICENTINO
Ranič (43′), Spetič (72′); Roveretto (1′), Brancato (36′), Giglio (48′)
Kras: Budicin, Komel, Castellano, Žlogar, Cvijanović, Bošković (55′ Fross), Maio, Capalbo (62′ Bordon), Kneževič, Ranić (73′ Petracci), Spetič. Trener: Arčaba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Ostale lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kadete Mure bo vodil Robert Koren

Nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren, ki je leta 2010 v Južnoafriški republiki z z…