Categories: Legionarji

VIDEO: Vinčić dvema pokazal predčasno pot pod prho, Iličiću pet minut

Po Ligi prvakov se je s prvimi tekmami šestnajstine finala Lige prvakov pričela tudi Evropska liga. Za razliko od skupinskega dela Slovenci nimamo več tako bogatega zastopstva, danes je zaigral le Josip Iličić.

Samir Handanović je namreč obračun pri glasgowskem Celticu spremljal na rezervni klopi, milanski Inter pa je s Celticom remiziral 3:3. Milančani so sicer že v 13. minuti povedli z 2:0, zadela sta Shaqiri in Palacio, a so domači v treh minutah prišli do izenačenja. V 24. minuti je znižal Armstrong, dve minuti kasneje pa je lastno mrežo zatresel Campagnaro. Modro-črni so tretjič zadeli še pred odhodom na odmor, še drugič je zadel Palacio, a kljub temu ni ostalo pri gostujoči zmagi. V izdihljajih srečanja je izenačil Guidetti. Na Otoku je gostovala tudi Fiorentina. Firenčani Jasmina Kurtića niso prijavili za drugi del tekmovanja, Josip Iličić pa je v tekmi s Tottenhamom zaigral v zadnjih petih minutah, ko je zamenjal Maria Gomeza. Oba zadetka za remi 1:1 sta padla v prvem polčasu. Londončani so povedli v šesti minuti, preko Soldada, v 36. minuti pa je izid poravnal Basanta.

Svojega predstavnika smo imeli tudi med sodniki, saj je Slavko Vinčić s pomočniki pravico delil na tekmi v Franciji, kjer sta se pomerila Guingamp in kijevski Dinamo. Obračun se je končal z domačo zmago, čeprav so gostje z zadetkom Velosa povedli v 19. minuti, a nato po dveh neumnostih še v prvem polčasu ostali brez dveh igralcev. V 39. minuti je bil zaradi spotikanja izključen Jarmolenko, v zadnji minuti prvega polčasa pa si je po vsega štirih minutah igre zaradi nešportnega obnašanja predčasno pot pod prho prislužil še Belhanda. Domači so v drugem polčasu izkoristili številčno premoč in v 72. in 75. minuti, z zadetkoma Beauvueja in Dialla, prišli do pomembne zmage.

Recent Posts

Pri Aluminiju slovo predsednika, klub bo še naprej poudarek dajal lastnemu podmladku

Aluminij se po letu dni igranja med elito ponovno vrača med drugoligaše. Kidričanom v minuli…

2 uri ago

Veterana Iličić in Soudani ostajata v Mariboru?

Kako dolgo bosta Josip Iličić in Hillal Soudani še vztrajala v svetu nogometa? Verjetno ne…

10 ur ago

Celje aktivno išče okrepitve, na radarju dve zveneči imeni

NK Celje ne počiva na lovorikah in vsak dan išče nove okrepitve za prihajajočo sezono.…

10 ur ago

Po Mariboru veliko odhodov tudi pri Domžalah

Nogometni klub Domžale se je poslovil od 4 nogometašev, katerih pogodbe so se iztekle z…

10 ur ago

Olimpija še vedno v iskanju novega trenerja

Predsednik Olimpije Adam Delius je pred več kot 20 dnevi napovedal, da bo v roku…

1 dan ago

Trboveljski Rudar s spektakularnim napredovanjem nazaj v 3. SNL!

Rudar iz Trbovelj, nekoč že član slovenske prvoligaške scene, je nedavno gostoval v Šiški, kjer…

2 dneva ago