Žan Kolmanič je v dresu Austina prvič v sezoni začel srečanje od prve minute in ponovno sodeloval ob zmagi Teksančanov, ki so premierno sezono v ligi MLS začeli odlično, saj imajo po treh krogih na svojem kontu že šest točk.


Uvod sezone bo za debitante iz Teksasa minil v znamenju gostovanj, saj njihov novi stadion še ni nared za uradno otvoritev. Kolmanič in soigralci bodo prvih sedem krogov gostovali pri svojih nasprotnikih, zato ima dober start v sezono še toliko večji pomen. Prvo domačo tekmo bo Austin odigral šele 19. junija proti San Joseju, ko se obeta tudi velika otvoritev novega stadiona. V Teksasu, po politični odločitvi guvernerja zvezne države Grega Abbotta, že dva meseca ne veljajo korona omejitve, zato je na otvoritvi stadiona pričakovati polne tribune.

Stadion Q2 so začeli graditi septembra leta 2019, celotna vrednost investicije pa znaša skoraj četrt milijarde dolarjev oziroma dobrih dvesto milijonov evrov. Objekt, ki bo stal ob severni obvoznici teksaške prestolnice, bo imel predvideno kapaciteto okrog 20 tisoč mest.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Iličić asistiral in se z Atalanto zavihtel na drugo mesto

Iličić se z Atalanto 3 kroge pred koncem še zmeraj bori za mesta, ki v naslednji sezoni za…