V četrtkovem večeru so bile na sporedu še povratne tekme tretjega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo, kjer je hrvaška Rijeka pod vodstvom trenerja Matjaža Keka po pričakovanjih brez večjih težav tudi v drugo odpravila ferski Vikingur in ga premagala s 4:0.


Ker pa so si Rečani že na prvi tekmi na Ferskih otokih praktično z zmago s 5:1 že zagotovili napredovanje, je nekdanji slovenski selektor tokrat priložnost ponudil nekaterim rezervistom, med katerimi se je s tremi zadetki izkazal napadalec Jahović. Celotno srečanje je v dresu Rijeke odigral tudi slovenski branilec Miral Samardžić, ki pred tednom ni odšel na gostovanje na Ferske otoke. Matjaž Kek je bil po tekmi zadovoljen s prikazanim: “Enega od ciljev sezone smo izpolnili. Prišli smo do odločilne tekme za skupinski del Evropske lige. Čestitam igralcem, odigrali smo toliko, kolikor je bilo potrebno, a dovolj dobro za zadovoljstvo publike, zmaga je bila prepričljiva in sigurno smo se prebili v nadaljevanje,” je po tekmi dejal štajerski strateg, se zahvalil Armadi in gledalcem na Kantridi, obenem pa ni pozabil niti na ostale hrvaške klube, ki so se prebili v nadaljevanje tekmovanja.

Rijeka je zmagovalni niz po ferskem skalpu podaljšala že na izrednih trinajst tekem in se v playoffu pridružila še preostalim 61 klubom.

RIJEKA 4:0 VIKINGUR
Jahović (39., 49., 64.), Jacobsen (ag/77.)
Miral Samardžić (Rijeka) je odigral celotno srečanje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Za Šporarja tokrat v igri Ligue 1?

Sporting iz Lizbone, kjer je Ljubljančan začel prejšnjo sezono, na Šporarja naj ne bi več …