V četrtkovem večeru so bile na sporedu še povratne tekme tretjega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo, kjer je hrvaška Rijeka pod vodstvom trenerja Matjaža Keka po pričakovanjih brez večjih težav tudi v drugo odpravila ferski Vikingur in ga premagala s 4:0.


Ker pa so si Rečani že na prvi tekmi na Ferskih otokih praktično z zmago s 5:1 že zagotovili napredovanje, je nekdanji slovenski selektor tokrat priložnost ponudil nekaterim rezervistom, med katerimi se je s tremi zadetki izkazal napadalec Jahović. Celotno srečanje je v dresu Rijeke odigral tudi slovenski branilec Miral Samardžić, ki pred tednom ni odšel na gostovanje na Ferske otoke. Matjaž Kek je bil po tekmi zadovoljen s prikazanim: “Enega od ciljev sezone smo izpolnili. Prišli smo do odločilne tekme za skupinski del Evropske lige. Čestitam igralcem, odigrali smo toliko, kolikor je bilo potrebno, a dovolj dobro za zadovoljstvo publike, zmaga je bila prepričljiva in sigurno smo se prebili v nadaljevanje,” je po tekmi dejal štajerski strateg, se zahvalil Armadi in gledalcem na Kantridi, obenem pa ni pozabil niti na ostale hrvaške klube, ki so se prebili v nadaljevanje tekmovanja.

Rijeka je zmagovalni niz po ferskem skalpu podaljšala že na izrednih trinajst tekem in se v playoffu pridružila še preostalim 61 klubom.

RIJEKA 4:0 VIKINGUR
Jahović (39., 49., 64.), Jacobsen (ag/77.)
Miral Samardžić (Rijeka) je odigral celotno srečanje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…