Dunajski Rapid je po odhodu Terrenca Boyda iskal menjavo v napadu in jo kaj hitro našel v občasnem slovenskem reprezentantu Robertu Beriću. Športni direktor Rapida Andreas Müller se je danes dopoldne v Gradcu sestal z Berićem in vodstvom Sturma ter se dogovoril za prestop 23-letnega napadalca v Rapid. Berić je z Dunajčani  podpisal pogodbo do konca sezone 2017/2018 in bo nosil dres s številko 9.


Nekdanji napadalec Maribora bo z novimi soigralci treniral že jutri zjutraj, saj se jim bo pridružil na pripravah v Schärdingu. Po tem, ko je športnemu direktorju Andreasu Müllerju uspel o v klub pripeljati Berića je za klubsko stran skrapid.at dejal: “Robert Berić je izreden napadalec, ki smo ga spremljali že dalj časa. Po odhodu Boyda je bil Berić naša tarča številka ena in uspel nam je velik met s tem, ko smo ga pripeljali v naš klub. Zelo sem zadovoljen in za nas predstavlja veliko okrepitev. Prav tako me veseli, da so pogajanja s Sturmom, kot tudi Berićevo agencijo, potekala izredno profesionalno.”

Na Berića, ki je v lanski sezoni za Sturm iz Graza dosegel deset zadetkov, bo izredno resno računal tudi trener Zoran Barišić, ki se veseli dela z njim: “Roberta smo si želeli in sedaj je pri nas. Prepričan sem, da je karakterno, kot tudi športno pravi igralec. To sem ugotovil že skozi pogovor z njim. Verjamem, da se bo hitro vključil v naš način dela. Od njega pričakujem veliko in verjamem, da lahko veliko da ekipi Rapida.”

Sturm Graz je v lanskem letu Mariboru odštel milijon evrov za usluge Berića. Kolikšna je odškodnina Rapida Sturmu ni znano. Pred kratkim je Sturm odbil ponudbo angleškega drugoligaša Readinga, ki je za Berića ponudil 400 tisoč evrov. Odškodnina je tako zagotovo višja od zneska, ki ga je ponudil Reading, Kurier pa je že zgodaj popoldne poročal, da je nižja od milijona.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…