Poletje se začenja, s tem pa obračam tudi nov list v življenju. Mineva že celo leto odkar sem nezaposlen. Seveda je na začetku bilo večinoma lenarjenje. Vendar z časom sem premišljeval, kaj narediti, da nebi moje življenje propadlo. Kot nogometnemu oboževalcu, navsezadnje je večina moških nogometnih oboževalcev so mi misli uhajale predvsem na to področje. V mladosti sem preigral veliko Football Managerjev in tako sem sedaj vedno bolj razmišljal, da bi postal kar trener. Vendar sem se zavedal, da je to zelo težko, seminarji, licence....
Iz prejšnje službe sem si prihranil kar nekaj denarja, zato je bilo to moje sanjarjenje o trenerski licenci, kar realna želja. Tako sem se tudi lotil tega... Korak po koran. Spoznal sem tako imenovane veze, kjer največ pripomore tvoj priimek. Vendar vsepovsod je tako, da tisti, ki imajo veze veljajo več in tu pa tam ti kdo od vodilih da vedeti da ti tukaj nisi dobrodošel, saj nimaš pravega priimka in poznanstev. Pri vseh teoretičnih delih mi je najbolj pomagalo da sem nekoč igral Football Manager, saj sem imel že nekakšno vizijo svojega igranja in vodenja ekip. Glede praktičnega dela na samem igrišču, pa me je reševalo to, da sem tudi sam igral nekoč v mlajših letih nogomet. Pa naj še kdo reče, da računalniške igre ne pomagaj... seveda razno streljanje in podobno ne, Football Manager pa ti da nekaj, tisto da začneš razmišljat kako voditi ekipo, seveda je to le virtualno in je v resničnem svetu dosti težje vendar vsekakor imaš vsaj malo tistega potrebnega za to delo.
Bliža se poletje, jaz z trenersko licenco PRO v žepu pa bom bolj kot užival v tem poletju dejaven pri iskanju zaposlitve. Seveda si bom privoščil dopust na morju in se zabaval, vendar je cilj da se po dolgem času zaposlim, tam kjer mi je mesto......

Igra ali priprave za trenerja?
9.6.2011
Kot prost trener sem se prijavil za selektorja Slovenske reprezentance do 19 let.
11.6.2011
Zjutraj vstanem in grem pogledat mail pošto. Lahko bi rekli da nič zanimivega, če nebi videl vabila na sestanek, ki mi ga je poslal Aleksander Čeferin. Takoj sem vedel za kaj gre. Preberem vabilo. Pisalo je, da me vabijo na sedež nogometne zveze Slovenije, kjer se bodo z menoj pogovorili o moji viziji vodenja Slovenske mlade reprezentance do 19 let.
Nato dobim tudi klic, nekje ob 9.30, direktorja reprezentanc Milana Miklaviča, ki mi pove da so mi poslali vabilo na mail in da me pričakujejo danes ob 18.00 v prostorih NZS v Ljubljani, tako kot je pisalo v vabilu, ki sem ga dobil. Gospod Miklavič mi je seveda tudi povedal, da v primeru da postanem selektor mlajše reprezentance dobim tudi povrnjene potne stroške za ta sestanek.
Sam v sebi sem imel zelo mešane občutke. Seveda so nas v seminarjih pripravljali tudi na ta del, pogajanja in sestanke z vodilnimi. Imel sem veliko dvomov, saj navsezadnje veliko krat v Slovenskem nogometu prevladajo poznanstva, ki jih sam nimam na tako visokih mestih. Prevladal je ta želja, do nogometa. Že on 12 sem sedel v avto in krenil proti Ljubljani. Do glavnega mesta imam slabe 3 ure iz Prekmurja, tako da sem že ob 3 prišel v Ljubljano. Potepanje po Ljubljani, sedenje v kavarnah in čakanje da bo končno 17:30 da gremo proti Čeferinovi 4 na sedež NZS. Veliko preglavic mi je povzročala misel kaj obleči na tak sestanek. Na koncu sem se odločil, še preden sem šel od doma, si sabo vzamem poleg srajce tudi še kravato. Tako sem se tudi pred sestankom preoblekel v ta slavnostna oblačila.
Stopim v stavbo. Napotijo me v prostore, kjer bo potekal sestanek. Sam sem na poti do tja videl nekaj znanih oseb, od gospoda Čeferina, do Keka (selektorja A reprezentance). V glavi so mi rojile misli, kdo vse bo sedel v sobi in pred kom bom moral odgovarjati na vprašanja. Sedim v sejni sobi in čakam, vzamem telefon in pogledam uro, je že kar nekaj minut čez šesto. Nato slišim pogovarjanje več oseb. Odprejo se vrata in vstopijo Aleksander Čeferin, Rudi Zavrl, Milan Miklavič, Matjaž Kek, Stane Oražem in Matjaž Krajnik. Seveda sem se vstal in se rokoval z vsemi. Nato je gospod Čeferin prevzel besedo in začel z predstavitvijo vseh oseb, nato pa dodal da sem predzadnji kandidat, ki je oddal prošnjo in tisti izbrani, ki jih je NZS poklicala.
Moj zagovor je bil nekako v tem smislu: Sem David Antolin, star sem 25 let in pred kratkim sem pridobil vse potrebno za vodenje ekipe oz. reprezentance. Sam vidim, da je v Sloveniji veliko mladih talentov, ki so se sposobni kosati z najboljšimi. Glede same igre bi rad povedal, da bo bomo sloneli k igri z žogo po tleh, kratkimi podajami, nekako v smislu Barcelonine igre, le da bo to vse skupaj delovalo hitreje in prijaznejše za oko. Razlika med mojim sistemom igre in Barcelono bo tudi tu, da bom zahteval zaključek akcije, tudi od daleč, in ne težiti igre v nasprotnikovem kazenskem prostoru in kombinirati 16m od gola ter ne zaključiti. Saj le zadetki prinašajo tisto za kar smo tu. Sam, bom tudi na voljo selektorju Matjažu Keku, če bo razmišljal o vpoklicu katerega mladeniča v A reprezentanco. Zagotavljam, da bodo za U19 igrali le tisti ki si to zaslužijo. To bi bilo vse, vem da sem novi v tem poslu, vendar ste vsi bili nekoč novi.
Nato je sledila večerja v prestižnem hotelu in vrnitev domov.
12.6.2011
Po dolgi noči sem si tudi sam privoščil kar dolg spanec. Nekje ob 11 pa zaslišim glasbo, Ivan Zak-Zbogom pameti. Takoj mi je jasno, telefon. Še v ležečem položaju vzamem telefon in pogledam kdo kliče. In šok.... včeraj na večerji sva si z Čeferinom izmenjala številki, in ravno ta oseba me kliče. V trenutku sem se zbudil in vstal iz postelje ter dvignil. Začelo se je z pozdravi nato pa mi je Čeferin začel razlagat, da se se včeraj po mojem odhodu pogovoril z Kekom in da sta prišla do nekakšnega zaključka, da z man ne moreta izgubiti nič in mi tako ponuja mesto selektorja reprezentance do 19 let. Ostal sem brez besed, nato čez nekaj sekund pa sem le odvrnil hvala, nebom vas razočaral. Nato je Čeferin povedal, da moram tudi danes v Ljubljano, da podpišemo pogodbo in uredimo vse zadeve, ter da mi je že rezerviral hotel, saj bom naslednje 3 dni zaradi administrativnih zadev moral prebiti v Ljubljani. Seveda, me je povprašal če bo z mano potovala tudi spremljevalka, vendar ker je nimam bom šel sam.
13.6.2011
Antolin novi selektor reprezentance Slovenije do 19 let!
Tako so se glasili naslovi po vseh časopisih, internetnih medijih in podobno. Bil sem zelo srečen, saj imam novo službo v kateri se bom moral dokazati.