Prva liga 2018/2019
Re: Prva liga 2015/2016
Saj čist logično za klub, kjer že dolgo čakajo na naslov. Če v zadnjem kolu Stožice ne bodo čisto polne, potem ne bodo nikdar. Nekih tampon con ne bo, tako da bi moral zlahka pasti rekorden obisk, da ne bo več treba debatirat, če je bil zadnjič na derbiju izenačen rekord ali pa jih je blo malo več 

Olimpija ima trenutno za moje pojme celo veliko boljšo navijaško podporo kot Maribor v zlatih časih. Koper, Derbi in Celje. Takšne podpore Maribor ni imel nikoli. Tudi Ljubljana je nogometno mesto samo stvari v klubu morajo biti porihtane kot je treba. Veseli me tudi, da je v LJ ze skoraj vsak z šalom oz. dresom. To je bilo vedno samo v MB do zdaj..
Sezona 1996-97 ko je Maribor prvič postal prvak je še zdaj rekordna. Ta sezona bo za Olimpijo primerljiva s tisto od Maribora.
Saj to je nekaj "normalnega", itak lovijo prvi naslov... Pardon, prvega po 21 letih čakanja. Tudi marsikje drugje bi vladala takšna evforija, če bi se po vseh letih trpljenja in gledanja v hrbet rivalu končno nasmihala prva lovorika.NKCMC napisal/-a:Olimpija ima trenutno za moje pojme celo veliko boljšo navijaško podporo kot Maribor v zlatih časih. Koper, Derbi in Celje. Takšne podpore Maribor ni imel nikoli. Tudi Ljubljana je nogometno mesto samo stvari v klubu morajo biti porihtane kot je treba. Veseli me tudi, da je v LJ ze skoraj vsak z šalom oz. dresom. To je bilo vedno samo v MB do zdaj..
Glede šala in dresa te tudi popravim.

Olimpija prvak, čestitke. Kljub slabemu spomladanskemu delu jim je uspelo. Zasluženo.
Krka pa kolikor vem tako izpadla že?
Krka pa kolikor vem tako izpadla že?
- Viator&Vektor
- Klub: Železničar
Krka izpadla ja, ampak spodaj bo še zelo zanimivo.
Krško bi proti nemotiviranim in zanič Domžalam lahko izvleklo kako piko in potem odloča medsebojna tekma Koper-Zavrč.
Krško bi proti nemotiviranim in zanič Domžalam lahko izvleklo kako piko in potem odloča medsebojna tekma Koper-Zavrč.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.
Na pa je le odločeno. Končni vrstni red me sploh ne preseneča (sem ga napovedal že na začetku pomladanskega dela), bolj sem presenečen da je tako dolgo bilo odprto in da je bila celo možnost da se vse obrne v drugo smer. Večinoma smo gledali tekmo, kdo bo slabši in ne kdo bo boljši. Najbrž je na koncu prevladala večja želja - večja lakota po naslovu.
Čestitke Olimpiji za prvi* naslov prvaka
*magari bo sedaj marsikdo trdil da je že peti, ampak dejstvo je da bo v klubskih vitrinah na ogled le en pokal.
Čestitke Olimpiji za prvi* naslov prvaka

*magari bo sedaj marsikdo trdil da je že peti, ampak dejstvo je da bo v klubskih vitrinah na ogled le en pokal.
Mislim, da boš tu našel večino takih, ki bodo rekli, da je prvi. Jebiga, dva različna kluba sta. Tak da ja, čestitke za prvi naslov žabci...ebutaljib napisal/-a:Na pa je le odločeno. Končni vrstni red me sploh ne preseneča (sem ga napovedal že na začetku pomladanskega dela), bolj sem presenečen da je tako dolgo bilo odprto in da je bila celo možnost da se vse obrne v drugo smer. Večinoma smo gledali tekmo, kdo bo slabši in ne kdo bo boljši. Najbrž je na koncu prevladala večja želja - večja lakota po naslovu.
Čestitke Olimpiji za prvi* naslov prvaka![]()

- Viator&Vektor
Mah naslov je seveda peti. (čestital pa ne bom, ker jih ne maram
) Dajmo pol še Gorici vzeti en naslov, če se gremo pravne formalizme. Tega pa noben ne omeni.
Čestitke edino Kronavetru za 17 golov. Njemu se majo za zahvalit za kanto. Boj za top strelca še nikoli ni bil tako zanimiv.

Čestitke edino Kronavetru za 17 golov. Njemu se majo za zahvalit za kanto. Boj za top strelca še nikoli ni bil tako zanimiv.
Stvar je čisto enostavna - če je peti, potem bi v vitrini imeli pet pokalov, pa jih nimajo
Če so jim bili ukradeni, potem upam da so prijavli krajo Policiji
Tudi Gorici črtat ja. Pa NK Celje tudi ni v prvi ligi od vsega začetka (in Gorica seveda tudi ne). Samo NK Maribor nastopa v prvi ligi od samega začetka. Upam da Zaho ne zaserje še tega in spravi klub čisto na kant
Smer je že prava, če misli tak nadaljevat, ker ob tako velikem in dragem kadru bodo tisti milijoni iz Lige Prvakov hitro izpuhteli. Večina jih je itak že 

Če so jim bili ukradeni, potem upam da so prijavli krajo Policiji

Tudi Gorici črtat ja. Pa NK Celje tudi ni v prvi ligi od vsega začetka (in Gorica seveda tudi ne). Samo NK Maribor nastopa v prvi ligi od samega začetka. Upam da Zaho ne zaserje še tega in spravi klub čisto na kant

Če navijači povezujejo oba kluba je pomoje povsem jasno. Zame je to tudi 5. naslov.
- Viator&Vektor
Evo, sem dal anketo, čisto informativno, da vidimo...
Logično. Ker če bi rekel da je prvi, potem bi implicitno priznal da je NK Celje nek drug klub kot je bil NK PublikumNKCMC napisal/-a:Če navijači povezujejo oba kluba je pomoje povsem jasno. Zame je to tudi 5. naslov.

Tak da jasno kako bo večina glasovala, ko pa so njihovi klubi v čisto isti situaciji

Pa jaz ne vidim problema, če je to za navijače (prave, Schollmayerjeve in zdajšnje Bežigrajske) Olimpije peti naslov, samo za klub ŠD NK Olimpija je pa še vedno samo prvi.
Točno to! Žebljico na glavico...ebutaljib napisal/-a:Pa jaz ne vidim problema, če je to za navijače (prave, Schollmayerjeve in zdajšnje Bežigrajske) Olimpije peti naslov, samo za klub ŠD NK Olimpija je pa še vedno samo prvi.
Zame je to tko kot družinska zapuščina, samo dolgovov se ne prenese, 5 naslov,
hahahaaa

Me pa res malo čudi da sami smatrajo kot peti naslov obenem pa pravijo da so bili ustanovljeni leta 1911. Kak to da potemtakem ne štejejo še onih 12 iz dvajsetih in tridesetih let prejšnjega stoletja. Kak za vraga lahko pozabijo na tiste naslove?
No ja najbrž že malo demence pri taki starosti

Demenca res že počasi prihaja, ampak res počasi, ne vem kaj hudča se tolk obremenjujete s temi letnicami in zgodovino, saj je vendar vse jasno zabeležno, Viatro˛&Vektor se zelo trudi in nam je zelo izčrpno postregel z zgodovino iz arhivov, ti pa še kar nabijaš in nabijaš, prav neumoren si. Olimpija bo zame za vse večne čase od prve ustanovitve, neglede na ugašanje in prižiganjeebutaljib napisal/-a:Me pa res malo čudi da sami smatrajo kot peti naslov obenem pa pravijo da so bili ustanovljeni leta 1911. Kak to da potemtakem ne štejejo še onih 12 iz dvajsetih in tridesetih let prejšnjega stoletja. Kak za vraga lahko pozabijo na tiste naslove?![]()

Saj koga pa briga, kak jo posamezen navijač tretira?
Uradno se pri NZS naslov vodi kot prvi.
V vseh pogledih pa je društvo, ki je bilo ustanovljeno leta 2005, včeraj osvojilo prvi naslov, ker pač leta 1995 še ni obstajalo... In pika.
Uradno se pri NZS naslov vodi kot prvi.
V vseh pogledih pa je društvo, ki je bilo ustanovljeno leta 2005, včeraj osvojilo prvi naslov, ker pač leta 1995 še ni obstajalo... In pika.
Zgodovinska dejstva so pač zgodovinska dejstva. Ne moreš jih kar ignorirat ko ti to paše in jih upoštevat ko ti ne (tako ta sedanja Olimpija kot tudi Green Dragonsi so se na svojih uradnih straneh distancirali od stare Olimpije ko jim povezava ni ustrezala - Večkrat!). Ali si ali pa nisi. Ne moreš malo bit, malo pa ne.
Če se gremo takega šarlatanstva in prisvajanja neke tuje zgodovine, potem recimo NK Maribor komot lahko raztegne svojo zgodovino vsaj do 1919, ali pa celo do 1900 ko je bilo ustanovljeno Športno Društvo Maribor. Pa tega noben ne počne. Ne moreš tak.
To je skor isto kot da bi si mi Slovenci lastili tam neke Ruske in Kazahstanske stepe, ker so pač naši predniki prišli od tam ali kaj podobnega. Ali pa kot počnejo "Makedonci" ko se povezujejo z Aleksandrom Velikim. Smešno da dol padeš. Če bi vstal od mrtvih ne bi razumel "Makedoncev" niti besede, medtem ko bi se z Grki lahko relativno dobro sporazumeval. Ali pa ko nas hočejo nekateri prepričat da so se domobranci borili za Slovenijo s tem da so paktirali in prisegali nacistom, ki so nas vse po vrsti imeli za manj vredne (vsi Slovani smo za njih bli glih tam nekje med psom in podgano). Pa lepo te prosim no. To so neumnosti brez primere.
Bom raje kar nehal, ker sem že preveč zabredel v druge vode.
V glavnem, zgodovina je zgodovina in se je ne da spremeniti. Jaz se lahko počutim Kitajca, samo to še ne pomeni da sem res Kitajec
Če se gremo takega šarlatanstva in prisvajanja neke tuje zgodovine, potem recimo NK Maribor komot lahko raztegne svojo zgodovino vsaj do 1919, ali pa celo do 1900 ko je bilo ustanovljeno Športno Društvo Maribor. Pa tega noben ne počne. Ne moreš tak.
To je skor isto kot da bi si mi Slovenci lastili tam neke Ruske in Kazahstanske stepe, ker so pač naši predniki prišli od tam ali kaj podobnega. Ali pa kot počnejo "Makedonci" ko se povezujejo z Aleksandrom Velikim. Smešno da dol padeš. Če bi vstal od mrtvih ne bi razumel "Makedoncev" niti besede, medtem ko bi se z Grki lahko relativno dobro sporazumeval. Ali pa ko nas hočejo nekateri prepričat da so se domobranci borili za Slovenijo s tem da so paktirali in prisegali nacistom, ki so nas vse po vrsti imeli za manj vredne (vsi Slovani smo za njih bli glih tam nekje med psom in podgano). Pa lepo te prosim no. To so neumnosti brez primere.
Bom raje kar nehal, ker sem že preveč zabredel v druge vode.
V glavnem, zgodovina je zgodovina in se je ne da spremeniti. Jaz se lahko počutim Kitajca, samo to še ne pomeni da sem res Kitajec

- Viator&Vektor
Mah ne vem, vsa "društva", ki tekmujejo v prvi ligi so bila ustanovljena 1976 in kasneje. O tem se lahko prepričate v uradnih registrih.
Pa vseeno, glej ga zlomka, vsi klubi nosijo letnice, ki so starejše od 1976. Kako je po vaši logiki to mogoče?
Jaz sem prepričan, da je to tako samo zaradi Maribora. Če bi Olimpiji, Muri in vsem ostalim priznali "dejanske" letnice bi bil Maribor s svojo 1960 kar naenkrat najmlajši klub v prvi ligi. In to navijače MB najbolj boli. Društvo "Nogometni klub Maribor Branik" je bilo ustanovljeno 21.6.1976. Kako lahko ima zgodovino pred tem datumom, če pa sploh ni obstajalo?
Sam sicer nimam nekega točnega kriterija, s katerim bi sodil, ampak klub zame predstavlja neko kontiniuteto bolj ali manj organiziranega nogometnega udejstvovanja. Recimo historični stavek "Klub so uradno registrirali leta xy" v vašem pravno-formalističnem žargonu sploh ni možen, ker kluba pred registracijo sploh ne priznavate. Sicer je pa pomoje za vse itak kriva NZS, ki ob identičnih primerih uporablja drugačne kriterije in posledično sploh omogoča takšno zmedo. Kako je recimo povsem nov leta 2005 ustanovljen klub Mura 05 s svojo mladinsko in kadetsko selekcijo lahko začel tekmovati v prvi mladinski in kadetski ligi? Kako?
Pa vseeno, glej ga zlomka, vsi klubi nosijo letnice, ki so starejše od 1976. Kako je po vaši logiki to mogoče?
Jaz sem prepričan, da je to tako samo zaradi Maribora. Če bi Olimpiji, Muri in vsem ostalim priznali "dejanske" letnice bi bil Maribor s svojo 1960 kar naenkrat najmlajši klub v prvi ligi. In to navijače MB najbolj boli. Društvo "Nogometni klub Maribor Branik" je bilo ustanovljeno 21.6.1976. Kako lahko ima zgodovino pred tem datumom, če pa sploh ni obstajalo?
Sam sicer nimam nekega točnega kriterija, s katerim bi sodil, ampak klub zame predstavlja neko kontiniuteto bolj ali manj organiziranega nogometnega udejstvovanja. Recimo historični stavek "Klub so uradno registrirali leta xy" v vašem pravno-formalističnem žargonu sploh ni možen, ker kluba pred registracijo sploh ne priznavate. Sicer je pa pomoje za vse itak kriva NZS, ki ob identičnih primerih uporablja drugačne kriterije in posledično sploh omogoča takšno zmedo. Kako je recimo povsem nov leta 2005 ustanovljen klub Mura 05 s svojo mladinsko in kadetsko selekcijo lahko začel tekmovati v prvi mladinski in kadetski ligi? Kako?
Kdo je na strani
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost