Advocaat odšel!
"Klub iz Eindhoven-a spet brez trenerja", so se glasili naslovi športnih novic na Nizozemskem in drugod po svetu. Le nekaj tednov po tem ko je Dick Advocaat prevzel klub PSV je le-ta ostal spet brez trenerja. Podrobnosti glede Advocaatovega odstopa niso znane, športni dnevnik SP!TS poroča, da je odšel, zaradi nesoglasja z nekaterimi igralci in upravo. PSV, ki je lansko leto končal sezono le z enim osvojenim naslovom (Dutch Cup) to sezono pričakujejo uvrstitev v najprestižnejšo tekmovanje Ligo prvakov. Kako naprej?, se sprašujejo navijači tega kluba, ki je v svoji dolgoletni zgodovini osvojil že Ligo prvakov kot tudi Ligo Europa (takrat še pokal UEFA). Predsednik kluba je po tem dogodku dejal, da bo v klub pripeljal novega trenerja, ki nebo zahteval visoke plače kot trenerji pred njim. Vir blizu kluba je povedal za novinarje, da bo že jutri novinarska konferenca na kateri bo predstavljen novi trener. Kot je pokazala internetna anketa na strani športnih novic SP!TS je najbližje vročemu stolčku Jan van Dijk, ki je že vodil nekaj klubov v ligi Eredivisie, nazadje je vodil VVV-Venlo in opravil odlično delo saj jih je popeljal v prvo ligo. Med ostalimi kandidati za mesto trenerja je tudi Leo Beenhakker, ki je vodil tudi sloviti Real iz Madrida, kakor tudi reprezentanco Nizozemske. Odločitev ostaja v upravi PSV-ja, katera bo verjetno znana v naslednji dneh.
Kdo ga bo nasledil?!
Znan novi trener PSV-ja!!
Le nekaj dni po tem ko je Dick Advocaat zapustil klub iz Eindhovna, so že v upravi kluba našli novega nadobudnega trenerja, ki se želi izkazati v najboljši luči! Petovar, je za mnoge neznan, kakor poroča portal SP!NS je Petovar že dosegel nekaj lovorik in to s Hrvaškima nogometnima kluboma, Varaždinom, ki je pred časom zabredel v ogromne težave in je moral zapustiti najmočnejšo ligo na Hrvaškem. Pred nekaj leti je odšel v največje Hrvaško mesto Zagreb, kjer mu je "glasni" Zdravko Mamić(Dinamo Zagreb) ponudil pogodbo, ki je ni mogel zavrniti. Tako je z obema Hrvaškima kluboma skupaj osvojil 4 lovorike, 3x naslov državnega prvaka in enkrat naslov pokalnega zmagovalca. Po nekaj letih premora je pred nekaj dnevi dobil ponudbo iz Eindhovna, ki mu je ponudil 8000€ na teden, kar se "nemore" zavrniti. Tako da je Petovar s klubom podpisal eno-letno pogodbo. To je kar velik uspeh za trenerja, ki je doslej vodil le 2 kluba iz manj močnih lig. Mnogi se sprašujejo ali je to dobra poteza za PSV, saj naj Petovar ne bi poznal nizozemščine. Uradna tiskovna konferenca bo na sporedu jutri. Kako se bo Petovar znašel na klopi PSV-ja bo jasno že 28.7 ko je na sporedu Superpokal. Nasprotnik PSV-ja je Ajax, ki je lansko leto pometel s konkurenco v ligi.
Na Philips Stadion prihaja mladi obetaven trener!
Predstavitev kluba:
Ime kluba: Philips Sport Vereniging Eindhoven
Vzedvki kluba: Boeren (Peasants), Rood-witten (Red-whites), Red White Army
Leto Ustanovitve: 31 Avgust 1913
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven (kapaciteta: 35,000)
Rivali: Ajax, Feyenoord, FC Twente
Legende in ikone kluba: Romario, Luc Nilis, Guus Hiddink, Ruud van Nistelrooy, Ronaldo
Medijska pričakovanja: 2. mesto
Uradni dresi:
Philips Stadion
Tiskovna konferenca:
Sedite tukaj kot novi trener PSV-ja. Je to vaša sanjska služba?
Navdušen sem, da me je predsednik povabil na razgovor po katerem mi je ponudil pogodbo, ki je nisem mogel zavrniti. Zelo sem zadovoljen ker mi je zaupal mesto trenerja.
Sprejeli ste mesto trenerja, ne glede na to da ne znate nizozemščine. Ali bo težko upravljati trenerske funkcije dokler se ne naučite nizozemščine?
Mogoče bo malo zahtevneje, vendar nisem tukaj, da bi se naučil nizozemščine temveč, prišel sem, da bi osvajal lovorike.
Pogoji v klubu so naravnost fantastični, ali ste navdušeni nad priložnostjo za delo v takšnem okolju?
Zelo sem navdušen na pogoji za delo, to je to kar sem pričakoval.
Novi trener ponavadi prinese mnogo sprememb v moštvu in mnogi se v klubu bojijo za svoja delovna mesta, ali bodo kakšne spremembe?
Nisem še imel časa za razmišljanje glede novih sprememb v ekipi. Fokusiral se bom precej na mlade in talentirane nogometaši, vsak izmed njih bo imel možnost da se izkaže.
Medtem ko so nekateri trenerji znani po njihovem pristopu, drugi imajo bolj zadržani odnos z igralci, kakšen je vaš stil treniranja?
Mislim, da je najboljši stil vodenja ekipe takrat, ko z igralci najdeš skupen jezik, vendar mora trener imeti zadnjo odločitev.
Kaj lahko pričakujemo od vas na nogometni tržnici? Iščete že igralce ki so se že izkazali, ali pa še neodkrite talente?
Moja prednost pri iskanju novih igralcev je vsekakor iskanje mladih talentiranih igralcev. Mogoče bo kakšna okrepitev ki ni talentirana vendar je vsekakor moja prioriteta na tržnici - mladi igralci.
Kakšen je vaš taktični pristop?
Zelo mi je všeč atraktiven nogomet in to je to kar bi želel vpeljati v to ekipo.
Mnogo klubov se zanima za Jeremain-a Lens-a, medrugim tudi Borussia Dortmund. Ali ga lahko prepričate da ostane? Ali si to želite?
Idealno bi bilo če bi lahko Jeremain ostal, ampak vem da ga bo težko zadržati.
Že nekaj športnih novic vas povezuje z nakupom centralnega branilca Vegard-a Forren-a iz Molde-a. Ali to drži?
Vsekakor je Vegard odličen igralec in bi ga želel imeti v ekipi, vendar trenutno ne bi želel razpravljati o novih nakupih.
Pogosto je slišati, da imajo različni trenerji različne cilje. Ali boste osredotočeni predvsem na dobre rezultate v Eredivison?
Absolutno, to tekmovanje je moj glavni cilj v letošnji sezoni.
Trenerja Petovar-ja že v prihodnjih dneh čakajo priprave na novo sezono
Novi člani strokovnega vodstva!
Včeraj je bil odpuščen Ernest Faber zdaj že bivši pomočnik trenerja Petovarja, nasledil ga je izkušeni italijan Italo Galbiati, ki je zraven pomočnika trenerja pri PSV, tudi trener pri Rusiji. Italo Galbiati je začel svojo trenersko kariero pri madridskem Realu, kjer je opravljal vlogo pomočnika trenerja kakor tudi po odhodu iz Madrida. Nato sta s Fabiem Capellom odšla v Anglijo, kjer je Capello vodil reprezentanco Anglije, tam sta spet sodelovala na relaciji trener - pomočnik. Po odhodu iz Anglije je bila naslednja postaja Rusija, kjer še zdaj Capello opravlja vlogo glavnega trenerja. Galbiati pa upravlja vlogo kondicijskega trenerja in je tudi pomočnik trenerja pri PSV-ju. Naslednji, ki je prestopil k sodelovanju s PSV-jem je Hans Westerhof, ki je prevzel vlogo vodenja mladinske akademije. Westerhof je pred nekaj leti deloval kot trener in vodil tudi PSV!, kakor tudi Ajax, Groningen, Willem II, Chivas USA in nazadnje deloval kot glavni član mladinske akademije pri meksiškem klubu Pachuca. Nazadnje se je klubo pridružil še Pieter Beks, ki deluje kot fizioterapeut.
Galbiati spet pomočnik trenerja.
Drenthe sprejel ponudbo iz Eindhovna!
Royston Drenthe, ki je nazadnje Real Madrid in je bil 2 sezoni na posoji pri Herculesu in Evertonu je sedaj podpisal 4-letno pogodbo s PSV-jem. Drenthe, je pred odhodom v Real že igral na Nizozemskem in sicer za Feyenoord. Sedaj je v PSV prispel brezplačno saj z njim pri Realu niso želeli podaljšati pogodbe.
Sedite zraven novega igralca v klubu Roystona Drenthe-ja. Ali ste zadovoljni da je podpisal za PSV?
Sem presenečen, da je izbral nas. To je odlična novica za nas saj imamo sedal 2 vrhunska igralca na poziciji AML.
Kakšen je odnos med vami iz Drenthejem. Zakaj mislite da je izbral vas?
Imam veliko spoštovanje do Roystona, želim graditi ekipo za vnaprej.
Mislite da lahko Drenthe odloči kakšno veliko tekmo?
Jaz zagotovo upam da lahko naredi velik prispevek k temu.
Drenthe spet v nizozemski ligi.