Na prvi tekmi 2. predkroga Konferenčne lige so Domžalčani doma gostili finsko Honko iz Espaa. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom 1:1.


Na začetku srečanja so bili nevarnejši gostje. Že v 2. minuti je Lucas Kaufmann ogrozil domžalska vrata, vendar je zadetek preprečil domači čuvaj mreže Ajdin Mulalić. Finci so nadaljevali začetni pritisk in ponovno zapretili v 5. minuti, ko so uspeli zatresti mrežo, vendar je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Domžalčani so v nadaljevanju postopoma prevzemali pobudo, vendar v prvem polčasu niso našli načina, da bi premagali vratarja gostov Timothyja Murrayja, ki je uspešno branil svoja vrata. Ameriškega čuvaja mreže je v 35. minuti z natančnim strelom namučil Arnel Jakupović. Proti koncu polčasa sta z glavo poskušala tudi Damjan Vuklišević in Dario Kolobarić, vendar je bil rezultat po 45. minutah igre nespremenjen.

V drugem delu je ponovno zapretil Jakupović, ki je tokrat poskušal s strelom z glavo, vendar ga je ponovno zaustavil vratar Murray. Nekaj minut kasneje so imeli priložnost tudi Finci, strel Jonasa Levänena je Mulalić preusmeril v kot. V 69. minuti je po podaji Svena Šoštariča Karića Jakupović z glavo zatresel Mrežo Honke. Vodstvo Domžalčanov je bilo kratkotrajno, saj so gostje že v 75. minuti izenačili. Jakupović je v bližini kazenskega prostora izgubil žogo, Jean Marie Dongou pa je po podaji Levänena premagal Mulalića. Do konca se rezultat ni več spremenil in ostalo je pri neodločenem izidu 1:1.

https://rusbank.net

Domžale – Honka 1:1 (0:0)

Strelci: Jakupović (69.), Dongou (75.)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Neugoden žreb za preostala predstavnika Slovenije v Evropi; Olimpija v Beograd, Domžale na Norveško?

Po Muri sta svojega tekmeca v Playoff-u kvalifikacij za Konferenčno ligo dobili tudi Olimp…