K športnim ciljem završkega prvoligaša sovpada tudi posodobitev športne infrastrukture. V Zavrču namreč pridno gradijo novo tribuno, ki bo po besedah graditelja eden izmed najbolj sodobnih in funkcionalnih športnih objektov v Sloveniji.


Tribuna se ne gradi zgolj za potrebe igranja med slovenskimi prvoligaši, temveč tudi za nastopanje v Evropi. Nova tribuna bo nudila vse, kar mora nuditi za nastopanje v Evropi. Imela bo ločena sedišča od častnih lož, ki bodo na vrhu tribune. Prav tako bo tam prostor za kamero. V podprostoru bo več slačilnic za članske selekcije kot mlade selekcije, za sodnike in delegata, tuši, kontrolna doping soba, tudi sanitarije za navijače. Ob glavnem vhodu na tribuno, bo v sklopu slednje tudi bar.

Zaradi spremenjenega pogleda na igrišče, bodo slednje pomaknili za slabih deset metrov. Na novo bodo uredili tudi drenažo igrišča. Znamenito zeleno hišo zraven tribune bodo porušili, saj bo vse potrebno pod tribuno. Stara tribuna je bila razstavljena previdno, tako, da jo bo moč postaviti in sestaviti na drugi lokaciji zraven glavnega igrišča. Že v ponedeljek bodo pričeli s postavitvijo jeklene strešne konstrukcije. Zaključek gradnje je moč pričakovati v mesecu novembru, napredek gradnje pa je moč videti v spodnji galeriji.

Avtor in foto: Dušan Potočnik

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zakaj pri delu potrebujemo delovne hlače

Zakaj sploh potrebujemo delovne hlače in zakaj navadne hlače niso najbolj optimalna rešite…