Danes so bile na sporedu prve tekme drugega kroga kvalifikacij Lige Evropa. Poleg Kopra in Gorice so bili na delu tudi štirje slovenski nogometaši, ki si služijo kruh v tujini. Minimalne zmage sta se veselila Kek in Samardžić z Rijeko. Norveški Haugesund Roka Elsnerja je presenetljivo slavil na Koševu. Domače navijače pa sta razočarala slovaške Košice, kamor se je pred kratkim preselil Redžić, in madžarski Györ, kjer igra Kronaveter, ki je visoko izgubil proti švedskemu Goteborgu.


KOŠICE 0:1 SLOVAN LIBEREC
Strelec: Jarolim (82.)
Ajdin Redžić (Kosice) je odigral celotno srečanje.

Sosedski obračun na Slovaškem je pripadel Čehom, ki so zmagoviti zadetek dosegli osem minut pred koncem. Za domače je celotno srečanje odigral Ajdin Redžić.

RIJEKA 1:0 FERENCVAROŠ
Strelec: Krstanović (85./11m)
Miral Samardžić (Rijeka) je odigral celotno srečanje.

Kekova Rijeka je na domačem terenu dolgo lomila odpor madžarskega velikana Ferencvaroš in ga premagala šele v 85. minuti, ko je glavni sodnik po prekršku nad Kramarićem v kazenskem prostoru pokazal na belo točko. Uspešen izvajalec najstrožje kazni je bil Ivan Krstanović. V domači obrambi je vseh 90 minut obdelal slovenski reprezentančni branilec Miral Samardžić.

GYOR 0:3 GOTEBORG
Strelci: Vibe (8.), Johansson (56.), Mahlangu (83.)
Rok Kronaveter (Györ) je igral do 57. minute.

Madžarski Györ, ki je v domačem prvenstvu končal na drugem mestu je doma visoko izgubil proti švedskemu Goteborgu, ki si je s tremi zadetki v gosteh že praktično zagotovil napredovanje. Domačo mrežo je v 8. minuti načel Vibe, druga dva zadetka pa sta padla v drugem polčasu, najprej je bil v 56. minuti uspešen Johansson, usodo Madžarov pa je v 83. minuti zapečatil Mahlangu. Rok Kronaveter je v dresu madžarov na zelenici preživel 57. minut.

SARAJEVO 0:1 HAUGESUND
Strelec: Bamberg (85.)
Rok Elsner (Haugesund) je odigral celotno srečanje.

Čeprav so Sarajevčani dominirali skozi celotno srečanje in bili boljši tekmec, so Norvežani uspešno ubranili vse napade domačih in v 85. minuti iz praktično edine priložnosti povedli in se veselili zmage. Rok Elsner je v dresu gostov iz Norveške igral od prve do zadnje minute.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenija edina z dvema predstavnikoma med elitno deseterico

Včeraj je v Parizu potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim posameznikom v letošn…