Zadnji vikend v maju, v času ko je večina najboljših slovenskih igralcev prisotnih na reprezentančni turneji po Južni Ameriki, so z nestrpnostjo pričakovali v Mariboru, kjer bodo končno dobili odgovor o tem kakšen status bodo dvanajstkratni državni prvaki imeli v poletnih kvalifikacijah za Ligo prvakov. Mariborčani bodo kvalifikacije začeli v drugem predkrogu kot nosilci, vendar pa v tem trenutku še ni znano ali se jim status nosilcev obeta tudi v naslednjem kvalifikacijskem krogu, v kolikor se bi tja (pričakovano) uvrstili.


Mariborčanom morebiten status nosilca v tretjem predkrogu prinaša le zmaga ali neodločen izid na srečanju med trenutno vodilnim AEL-om iz Limasola in drugouvrščenim APOEL-om iz Nikozije, o čemer smo se pred tedni že razpisali. Obe moštvi bi odgovor o naslovu ciprskega prvaka morali podati že 17. maja, vendar pa je takrat srečanje bilo prekinjeno v 51. minuti pri izidu 0:0, zaradi razgrajanja navijačev.

Obe strani so za incidente in prekinitev srečanja kazali s prstom drug na drugega.  Privrženci kluba iz Nikozije so pričakovali in zahtevali, da se srečanje registrira za zeleno mizo z rezultatom 0:3 v korist APOEL-a, si čimer bi njihovo moštvo ubranilo naslov prvakov in Mariborčane poslalo med nenosilce v tretjem predkrogu, vendar pa se je ciprska nogometna zveza odločila, da mora odločitev o naslovu državnih prvakov vendarle pasti na igrišču. Zveza je zavrnila tudi pozive AEL-a, da se srečanje nadaljuje pri izidu 0:0 in se do konca odigra le še nekaj več kot pol ure igre in se je salomonsko odločila, da bo tekma odigrana od začetka, na nevtralnem terenu in za zaprtimi vrati brez navijačev. Odgovor o naslovu ciprskega prvaka in o statusu vijoličastih v kvalifikacijah za Ligo prvakov bomo tako dobili že čez nekaj ur, ko se bo na nevtralnem terenu v Larnaki, s pričetkom ob 17. uri, končala najnovejša ciprska nogometna saga.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zakaj pri delu potrebujemo delovne hlače

Zakaj sploh potrebujemo delovne hlače in zakaj navadne hlače niso najbolj optimalna rešite…