Mariborčani so na avstrijskem Štajerskem gostovali pri Kapfenbergu in v svoji zadnji pripravljalni tekmi prvega dela priprav s petardo odpravili moštvo iz avstrijske druge lige. S tremi zadetki je najučinkovitejši v vijoličastih vrstah bil Jean-Philippe Mendy.


V močni začetni postavi so vijoličasti prvič na srečanju povedli po 25. minutah igre, ko je po podaji Vilerja uspešen bil Ibraimi. Slednji je sodeloval tudi pri drugem zadetku v prvem delu, potem ko je v 41. minuti asistiral v domači kazenski prostor, kjer je Tavares z glavo postavil izid polčasa. Ante Šimundža je v drugem delu premešal svojo zasedbo in dal priložnost za igro tudi preostalim nogometašem na klopi. Med “rezervisti” se je najbolj izkazal Mendy, ki je v razmaku manj kot 15 minut po podajah Janže, Boharja ter Stojanovića zadel kar trikrat in postavil končni izid srečanja ter lepo popotnico pred turškim delom pripravljalnega obdobja, ko Mariborčane v Beleku čaka kopica zanimivih in kvalitetnih nasprotnikov.

KSV 1919 – MARIBOR 0:5
Ibraimi (25), Tavares (41), Mendy (64, 73, 77)
Igrali so: Obradović, Viler, Arghus, Šuler, Mejač, Ibraimi, Filipović, Mertelj, Sallallich, Volaš, Tavareš. Igrali so še: Cotman, Janža, Živko, Rajčević, Stojanović, Bohar, N’diaye, Dervišević, Vujčić, Mendy, Ploj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani slavili naslov prvaka

Danes se je v Celju odvijal pravi nogometni spektakel Prve lige Telemach. Grofje so v 33. …