Fazanerija bo v večernem terminu prizorišče dvoboja med Muro in Triglavom. Muraši igrajo za svoje navijače, Triglavani pa za nujno potrebne točke v boju za obstanek.


Mura je po zmagoslavju v finalu pokala ter uvrstitvi v evropska tekmovanja še naprej brez zmage v državnem prvenstvu. Od obračuna proti Nafti so črno-beli izgubili v Fazaneriji proti Domžalam ter nazadnje še v Ljudskem vrtu proti Mariboru. Zadnji poraz je bil za Anteja Šimundžo in njegove izbrance posebej boleč, saj se je Mura po zaostanku ob polčasu z 2:0 uspela v drugem delu vrniti v igro in je imela celo lepo priložnost za vodstvo, a je v četrti minuti sodnikovega dodatka udaril kapetan Maribora Marcos Tavares in zapečatil usodo Prekmurcev. Ti so v nizu treh zaporednih porazov, kar se jim je zgodilo prvič v tej sezoni in prvič po septembru 2018. Kranjski Triglav se zdi pravšnji nasprotnik za končanje serije, a orli so v prejšnjem krogu, kljub na koncu štirim zadetkom zaostanka, na trenutke zelo namučili ljubljansko Olimpijo. Ob tem Kranjčani v Fazaneriji še niso izgubili ter so na treh obračunih trikrat remizirali. Nazadnje sta se ekipi v prekmurski prestolnici srečali v 14. krogu, ko je Amadej Maroša z uspešno izvedeno enajstmetrovko, v sodnikovem dodatku drugega polčasa, rešil svojo ekipo poraza (2:2).

Kranjčani so v prejšnem krogu na domačem terenu dobro uro uspešno konkurirali Olimpiji, nato pa v zadnje pol ure doživeli pravi potop in dvoboj končali s sedmimi zadetki v svoji mreži. Prva dobra novica za Triglav pred današnjo tekmo je včerajšnji poraz Domžal v Celju, tako da imajo orli v Fazaneriji priložnost zmanjšati zaostanek za odrešilnimi mesti. Tudi v boju proti sežanskemu Taborju, ki bo imel dan kasneje izredno težko delo proti Mariboru. Prav proti Sežančanom bodo Triglavani igrali v naslednjem vikendu, zato bi vsako zmanjšanje ali izničenje zaostanka v tem krogu bilo zanje zelo pomembno. Triglav je v medsebojnih obračunih proti Muri za odtenek boljši nasprotnik, čeprav se v zadnjem obdobju tehtnica bolj obrača v korist Prekmurcev. Slednji so v tej sezoni na treh tekmah proti Kranjčanom še neporaženi in so osvojili skupaj pet točk. Zadnji dva medsebojna obračuna sta se končala z neodločenim izidom, v teh 180 minutah pa Triglav nikoli ni zaostajal in je v obeh primerih vodstvo izpustil iz rok.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veterana Iličić in Soudani ostajata v Mariboru?

Kako dolgo bosta Josip Iličić in Hillal Soudani še vztrajala v svetu nogometa? Verjetno ne…