Za konec kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2020, se bo slovenska nogometna reprezentanca pomerila z vodilno reprezentanco skupine, Poljsko. Poljaki so na prvem dvoboju v Stožicah doživeli poraz, za zmago z 2:0 in reprezentančno evforijo sta poskrbela Aljaž Struna in Andraž Šporar.


Nocoj selektor Matjaž Kek ne bo mogel računati na strelca prvega zadetka v Stožicah, saj je Struna izpolnil kvoto prejetih rumenih kartonov. Kvalifikacijski cikel je Slovenija pričela z zmanejavo na klopi, kamor se je vrnil Kek. Na začetku kvalifikacij je Slovenija najprej vpisala dva remija, nato pa v sosednji Avstriji doživela prvi poraz v kvalifikacijah. S tekmo v Latviji, ko je Slovenija slavila kar 0:5, se je krivulja pozitvnih rezultatov obrnila navzgor. V septemberskem terminu so slovenski nogometaši nadigrali vodilno reprezentanco, nato pa še po epskem preobratu premagali Izrael. Kazalo je, da je Slovenija vse bližje evropskemu prvenstvu, a je prišel oktober, ko je najprej v Skopju slavila Severna Makedonija, po tem pa je sledil še en poraz, v Stožicah so še drugič na medsebojnih tekmah slavili Avstrijci. 

Zadnji dvoboj pred nocojšnjim v Varšavi, ki se bo pričel ob 20.45 uri, je bil odigran v soboto, po zadetku v lastno mrežo je Slovenija ugnala reprezentanco Latvije. “Na žalost bo šel le en na EP z jutrišnjega dvoboja. Poljski želim, da pride na prvenstvu čim dlje. Imamo pa mi tudi jutri na fantastičnem, razprodanem stadionu svojo računico. Tekma v Ljubljani nam je lahko dobra vzpodbuda. Jutri pa bo čisto nekaj drugega, ampak prepričan sem, da bomo odigrali dobro tekmo in naredili korak naprej v razmišljanju o reprezentančnem nogometu,” je pred srečanjem dejal Kek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov kandidat v boju za podpis Benjamina Šeška

V bo ju za trenutno enega najbolj vročih napadalcev, Benjamina Šeška, se je pojavil nov ka…