Medvode so po dobro odigranih uvodnih dveh dvobojih v tretjem krogu 3. SNL center klonile prvič v letošnji sezoni. Kar šest zadetkov je v medvoško mrežo pospravilo moštvo Komende, ki je po dveh zaporednih porazih na začetku sezone vpisalo prvo zmago. Na odmor se je odšlo z izidom 0:3. V prvem polčasu je dva zadetka dosegel Vladan Petrović, ki je bil uspešen v 25. in 34. minuti. Nato je na sceno s tremi zadetki in prvim hat-trick v sezoni stopil Andrej Jurinić (36′, 58′ in 62′). Za vodstvo z 0:6 pa je v 70. minuti poskrbel še Argentinec slovenskih korenin Maximiliano Klebčar, medtem ko je že v naslednji minuti častni zadetek za domačine dosegel Vanja Pavić.


Najučinkovitejše moštvo v dozdajšnjem delu prvenstva, Bravo, je na domačem igrišču slavilo zmago proti gostom iz Kranja. Domače je v vodstvo že v peti minuti po strelu iz kazenskega udarca popeljal Siniša Marinović. Uporni Gorenjci se niso predali in so v 17. minuti izenačili preko Damirja Marijana. A to je očitno le podžgalo domačo četo, ki je v nadaljevanju zabilo štiri zadetke. Milan Tučić je v 35. minuti poskrbel, da je Bravo na odmor odšel s prednostjo, v drugem polčasu pa so Nino Pungaršek (49′), Siniša Marinović (54′) ter Dino Šunjerga (82′) potrdili tretjo zaporedno zmago Ljubljančanov. Poraz je z zadetkom v 86. minuti nekoliko ublažil Tadej Mikić. Obe moštvi sta tekmo zaključili z desetimi igralci na igrišču, saj sta bila zaradi dveh rumenih kartonov izključena pri gostih Damir Marijan v 40. minuti, pri domačih pa v 52. minuti Blaž Škof.

Blejci so drugo tekmo zapored zaključili z izidom 1:1, tokrat z moštvom Zagorja. V 15. minuti je zadetek dosegel igralec Bleda, Ladislav Stanko, to pa je bila tudi edina sprememba izida v prvem polčasu. Za izenačenje in končni izid je kmalu po prihodu iz slačilnic poskrbel Gašper Kurež, sicer posojeni nogometaš velenjskega Rudarja. V drugem polčasu je imel veliko dela tudi glavni sodnik, ki je pokazal kar osem rumenih kartonov. Brez zmage so ostali tudi sosedje iz Trbovelj, kjer je bila tokrat odigrana edina tekma brez zadetkov. Knapi so po dveh porazih v obračunu z Žiri prišli do prve točke v sezoni, prve točke v tretjeligaški druščini pa so se veselili tudi gostje iz Žirov. Obramba Ivančne Gorica je znova odbila vse napade nasprotnika in tudi tretjič letos tekmo zaključila brez prejetega zadetka, tokrat proti Lescam. Domači napad je tudi tokrat pokazal učinkovitost in z zadetkoma v drugem polčasu potrdil še tretjo zmago, najprej je bil v 59. minuti natančen Miran Ivanovski, v zadnji minuti tekme pa se je še drugič v sezoni veselil Denis Gale.

Nedeljska dvoboja sta bila odigrana v Grosupljem in Podzemlju. Ilirijani po uvodnem porazu postavljajo stvari na svoje mesto, saj so se z dvema zaporednima zmagama zavihteli na tretje mesto lestvice. V tretjem krogu so z dvema zadetkoma ugnali Grosuplje. Zadetka sta dosegla Jure Loboda v 19. minuti, ki je bil učinkovit iz enajstih metrov, v 50. minuti pa je bil uspešen še Milan Čokić. Kolpa je z drugo zmago na domačem igrišču pokazala, da bodo imela gostujoča moštva nemalo težav z osvajanjem točk. Z rezultatom 1:0 so tokrat uspeli premagati Jeseničane, ki so imeli znova precej težav s kršenjem nogometnih pravil. Prejeli so kar šest rumenih kartonov, z dvema sta bila kaznovana Samir Nuhanović, ki je bil izključen v 71. Minuti, in Zemir Kazić, ki je tekmo predčasno zaključil v 85. minuti. Igro z igralcem več na igrišču so domačini kronali z zadetkom v 76. minuti, ko je bil natančen Darjan Spudić.

Rezultati tretjega kroga 3. SNL center:
JEZERO MEDVODE 1:6 KOMENDA
Pavić 71′; Petrovič 25′, 34′, Jurinić 36′, 58′, 62′, Klebčar 70′
AŠK BRAVO 5:2 SAVA KRANJ
Marinović 5′ (11m), 54′, Tučić 35′, Pungaršek 49′, Šunjerga 82′; Marijan 17′, Mikić 86′
RK: Škof (52′- Bravo); Marijan (40′- Kranj)
BLED HIRTER 1:1 ZAGORJE
Stanko 15′; Kurež 47′
IVANČNA GORICA 2:0 ŠOBEC LESCE
Ivanovski 59′, Gale 90′
RUDAR TRBOVLJE 0:0 ŽIRI
BRINJE-GROSUPLJE 0:2 ILIRIJA
Loboda 19′ (11m), Čokić 50′
KOLPA 1:0 JESENICE
Spudić 76′
RK: Nuhanović 71′, Kazić 85′ (oba Jesenice)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška zadržala trenerski štab

Iz vrst NK Rogaška so sporočili, da so uspešno zadržali trenerski štab iz pretekle sezone.…