Danes so iz vodstva Nogometne zveze Slovenije sporočili sestavo 3. SNL. Precej bode v oči izbor ekip na vzhodnem delu oziroma 3. SNL vzhod, kjer bo namesto predvidenih 14 ekip nastopilo »le« 12 ekip, ki zadostujejo kriterijem NZS.

Javno so se izpostavili pri ŠD Brunšviku, ki so lansko sezono kronali z naslovom prvakov MNZ Maribor in v dodatnih kvalifikacijah ugnali tudi zmagovalce MNZ Ptuj NK Podvince, ter se po tekmovalni plati uvrstili v 3. SNL vzhod.

A kot so zapisali na uradni Facebook strani se je zataknilo pri krovni nogometni organizaciji, ki je v 3. SNL povabila klube, ki imajo selekcije od U11 do mladine, česar pa na Brunšviku nimajo. Kot so zapisali je bolj kot rezultat pomembno, da ima klub selekcije. Na povabilo NZS so se tako odzvali tako pri prevaljskem Korotanu, kot pri zmagovalcih MNZ Ptuj NK Podvincih.

Prilagamo celoten citat iz družbenega omrežja Facebook: »NK Brunšvik bo tudi v novi sezoni nastopal v 1.MNZ Maribor!

Čeprav smo prvaki 1. MNZ Maribor in z lahkoto v dodatnih kvalifikacijah premagali še Podvince bomo v novi sezoni nastopali v istem rangu tekmovanja. Razlog je enostaven. NZS je v 3. SNL povabila le klube ki imajo selekcije od U11 do mladine. Povedano po domače…tekmovalni rezultat članske ekipe je v bistvu nepomemben…🤣🤣🤣pomembno je da imaš selekcije…in zato bo nova tretja liga na našem območju namesto 14 štela le 12 klubov ..     Zato je v višjo ligo napredoval iz naše lige Korotan..in ptujske Podvinci.

Pa nič zato.. 1.MNZ Maribor bo v novi sezoni super zanimiva liga s praktično samimi derbiji in že se veselimo štarta prvenstva.

Več o kadrivski zasedbi za novo sezono pa v naslednjih dneh. Morda samo toliko, da smo se okrepili že s štirimi odličnimi nogometaši…«

Facebook
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
  • Branilec Sežano zamenjal za Izolo

    Dvaindvajsetletni obrambi igralec Jurij Požrl, ni več član sežanskega Tabora in bo v nadal…
  • Biljam pripadel primorski dvoboj

    Včeraj sta se na pomožnem igrišču z umetno travo v Biljah pomerila domači drugoligaš in tr…
  • Nafta gostovala v Celju

    Slovenski drugoligaš iz Lendave je gostoval pri Šampionu iz Celja. Celje nastopa v 3. SNL …
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Branilec Sežano zamenjal za Izolo

Dvaindvajsetletni obrambi igralec Jurij Požrl, ni več član sežanskega Tabora in bo v nadal…