Večina tekem sedmega kroga bo odigranih v soboto. V nedeljo pa nas čaka derbi kroga v Športnem parku Ljubljana, kjer bo odigran mestni derbi med Bravom in Ilirijo, medtem ko se bo vodilna Ivančna Gorica  že v soboto pomerila z Bledom.


Ivančna Gorica v sedmem krogu pričakuje moštvo Bleda. Vodilna ekipa lige je po šestih krogih tekmovanja še edino neporaženo moštvo, varovanci trenerja Safeta Hadžića pa se lahko še vedno pohvalijo z ničlo pri številki, ki kaže prejete zadetke. Kljub dejstvu, da je Bled izgubil le eno tekmo in štirikrat odigral neodločeno, je Ivančna Gorica favorit za zmago in ohranitev vodilne pozicije. Z zmago ali neodločenim izidom bi Ivančna Gorica niz neporaženosti v 3. SNL center podaljšala na 22 tekem.

V Grosupljem se bosta pomerila domače Brinje Grosuplje in gostje iz Zagorja. Moštvi sta v dosedanjem delu sezone zbrali po sedem točk in se nahajata na sredini prvenstvene lestvice. Zagorjani so bili v šestem krogu zelo učinkoviti in s 5:0 odpravili Žiri, kar je dobra popotnica za prihajajoči krog, medtem ko so morali Grosupeljčani priznati premoč Kolpi, ki doma še ni oddala točke. Moštvo iz Podzemlja, ki se na račun domačih zmag nahaja na visokem tretjem mestu, bo prvo gostujočo zmago sezone lovilo v gosteh pri Medvodah, ki že pet tekem zapored ne poznajo zmage. V Zasavje tokrat prihajajo Jesenice, ki so v zadnjem krogu doživele težak poraz, tako kot tudi njihov nasprotnik iz Trbovelj. Glede na stanje na lestvici in trenutno stanje v klubu, gostje upravičeno prihajajo v pričakovanju, da bodo domov odnesli nove tri točke. Videli bomo ali je novemu trenerju Rudarja Buovskemu v dobrem tednu uspelo popraviti napake iz gostovanja v Ljubljani in jih dovolj motivirati za prekinitev niza porazov.

Kranjska Sava v soboto pričakuje Komendo, ki je v preteklem krogu zadala prvi poraz Bravu. Gostitelje v Kranju štejejo le zmage, obe moštvi pa v dosedanjem delu prvenstva igrišč nista zapustili brez znanega zmagovalca. Kranjčani so zelo učinkoviti v napadu in v povprečju dosegajo tri zadetke na tekmo. Gostje bodo za osvojitev točk vsekakor morali pokazati igro iz preteklega tedna, sicer brez Darka Tošića, ki se bo zaradi izključitve v šestem krogu hladil kar trikrat. Nogometaši Lesc bodo po dveh zaporednih porazih iskali zmago na gostovanju pri zadnjeuvrščenih Žireh. Z zmago bi Leščani po zbranih točkah ohranili stik s sredino lestvice, v prid pa jim gre tudi dejstvo, da imajo Žiri, poleg Kranja in Trbovelj najslabšo obrambo, saj so v šestih krogih prejeli po 17 zadetkov.

V nedeljo dopoldan pa se bosta v zadnji tekmi kroga udarili ljubljanski moštvi, ki bosta morali naziv derbija kroga  upravičiti na igrišču Športnega parka Ljubljana. Ilirija, ki je tako kot Bravo pred začetkom sezone napovedala boj za vrh lestvice, se trenutno nahaja zgolj na petem mestu prvenstvene lestvice in na začetku sezone prikazuje precej nihajočo formo. Vseeno pa naloga Brava zato ne bo nič kaj lažja, za nameček pa bo Boštjan Kreft pogrešal še izjemno pomembnega člena začetna enajsterice, saj Blaž Škof zaradi izključitve v Komendi mlademu moštvu ne bo smel pomagati na naslednjih dveh tekmah.

Pari sedmega kroga 3. SNL center:
BRINJE GROSUPLJE – ZAGORJE
JEZERO MEDVODE – KOLPA
IVANČNA GORICA – BLED HIRTER
RUDAR TRBOVLJE – JESENICE
SAVA KRANJ – KOMENDA
ŽIRI – ŠOBEC LESCE (vse sobota, ob 16:00)
AŠK BRAVO – ILIRIJA (nedelja, ob 11:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…