Tekme prvega kroga so v petek, soboto in nedeljo igrali tudi klubi v 3. SNL center. Že uvodno dejanje sezone je prineslo precejšnje presenečenje, saj je visokoleteča Ilirija v nasprotju s pričakovanji izgubila z Bledom. Na vrh lestvice sta se po prvem krogu zavihteli ekipe Zagorja in Ivančna Gorica.


Medvode so že v petek osvojile prve tri točke, z zmago na domačem igrišču nad novinci v ligi, Žiri. V osmi minuti so gostje z zadetkom Eržena povedli. Vodstva pa jim do konca prvega polčasa ni uspelo zadržati, saj je v 37. minuti prvi zadetek v sezoni dosegel Gregor Juričinec.  Za slavje domačih je z zadetkom v 83. minuti poskrbel Armin Kumalić. Druga petkova tekma, odigrana med Brinjami Grosuplje in Šobec Lescami, se je edina v prvem krogu končala brez zmagovalca in s končnim izidom 1:1. V 28. minuti so si domači prislužili kazenski udarec in izključitev gostujočega vratarja. Strel z 11-metrov je v zadetek pretvoril Denis Boh. Kljub igralcu manj so gostje uspeli izenačiti na 1:1 in postaviti končni izid ob samem zaključku prvega polčasa, z zadetkom Štefeta.

Na drugi igralni dan prvega kroga 3. SNL center so bila odigrana štiri srečanja. Za presenečenje so poskrbeli pri Bledu, saj so Blejci z 2:1 premagali Ilirijo, eno od favoritinj za vrh lestvice. V prvem polčasu zadetkov nismo videli. Ilirjane je v vodstvo v 57. minuti popeljal Žiga Vidic. Bled je za popoln preobrat potreboval pičle tri minute, z zadetkom iz kazenska udarca je v 64. minuti izenačil Luka Milinković, nato pa je v 66. minuti zmagoviti zadetek dosegel Ermin Čamdžić.

Jeseničani so se v prvem polčasu upirali Zagorjanom in na odmor odšli z neodločenim izidom. V drugem polčasu pa sta za Zagorjane v polno zadela Klančišar in Vozelj, ki je bil natančen z bele točke. V Ivančni Gorici so si domačini zmago zagotovili že v prvem polčasu. Za 1:0 je zadel Niko Adamič, ki je bil trikrat uspešen tudi med tednom na pokalni tekmi proti Odrancem. Za 2:0 in končni rezultat pa je bil po strelu z enajstih metrov natančen Niko Snoj. Na zmeraj neugodnem gostovanju v Trbovljah si je zmago priigral AŠK Bravo, ki je sicer zaigral brez Zorana Zeljkovića. Na odmor se je odšlo z vodstvom gostov, za katerega je z uspešno realizirano enajstmetrovko poskrbel Siniša Marinović. Po dobri uri igre je gostujoče vodstvo podvojil nekdanji igralec Olimpije, Jaka Corn. Domačini so do konca tekme uspeli znižati na 1:2, v 68. minuti je bil natančen Cigole, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa.

Zadnja tekma prvega kroga je bila v nedeljo odigrana v Športnem parku Podzemelj, kjer so se zmage veselili domačini. V prvem polčasu je Kolpa poskrbela za mirno nadaljevanje tekme, saj so domači držali lepo prednost z zadetkoma v 28. minuti, ko je zadel Žiga Kočevar. in v 38. Minuti, ko je bil z bele točke natančen Jože Pezdirc. Tako se je na odmor odšlo z izidom 2:0, gostje pa so z zadetkom Vladana Petrovića v 92. minuti zgolj omilili poraz.

In še zanimivost za konec. Na vseh tekmah, razen v Medvodah, je bil dosojen kazenski udarec. Končni izidi tekem pa nakazujejo zanimiv in izenačen prvenstveni boj.

Rezultati prvega kroga 3. SNL center:
BRINJE-GROSUPLJE 1:1 ŠOBEC LESCE
Boh (30′ pen); Štefe (45′)
JEZERO MEDVODE 2:1 ŽIRI
Juričinec (37′), Kumalić (83′); Eržen (8′)
JESENICE 0:2 ZAGORJE
Klančišar (58′), Vozelj (80′ pen)
BLED HIRTER 2:1 ILIRIJA
Milinković (64′ pen), Čamdžić (66′); Vidic (57′)
IVANČNA GORICA 2:0 SAVA KRANJ
Adamič (26′), Snoj (38′ pen)
RUDAR TRBOVLJE 1:2 AŠK BRAVO
Cigole (68′); Marinović (20′ pen), Corn (60′)
KOLPA 2:1 KOMENDA
Kočevar (28′), Pezdirc (38′ pen); Petrovič (92′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška zadržala trenerski štab

Iz vrst NK Rogaška so sporočili, da so uspešno zadržali trenerski štab iz pretekle sezone.…