Tretji septembrski vikend bo rezerviran tudi za tekme petega kroga 3. SNL center. Pet tekem bo odigranih v soboto popoldne, preostali dve pa v nedeljo.  Po odigranih štirih krogih na vrhu lestvice izstopata Ivančna Gorica in Bravo, ki pred najbližjima zasledovalcema, to sta Ilirija in Kolpa, bežita že za pet točk. V pokalnem tekmovanju sta med tednom izpadla še preostala predstavnika 3. SNL center, Ivančna Gorica in Ilirija.


Grosuplje, ki je v dosedanjem delu prvenstva osvojilo štiri točke, bo skušalo v tokratnem krogu gostom iz Bleda prizanesti prvi poraz v sezoni. Trener blejskega moštva Aleš Dolinar, v pretekli sezoni je vodil ekipo Lesc, je z mešano zasedbo, dokaj izkušeno moštvo je dopolnil z mladimi igralci, uspešno začel prvensto. Perspektivni vratar Matic Sitar, v pretekli sezoni je branil barve Zarice Kranj, je do sedaj prejel vsega tri zadetke. Po krstni tretjeligaški zmagi se Jesenice odpravljajo na gostovanje v Medvode. Tokratni domačini so se po hudem porazu v tretjem krogu, ko so doma s Komendo izgubili s kar 1:6, le pobrali in z gostovanja pri ljubljanski Iliriji domov prinesli veliko točko.

Derbi kroga se bo odigral v Ivančni Gorici, kjer se bosta pomerila Ivančna Gorica in Ilirija. Obe moštvi sta med tednom, kot smo že zapisali, odigrali pokalni tekmi.  Ivančna Gorica je morala priznati premoč Olimpiji, vodilni ekipi 1. SNL, Ilirijani pa proti Domžalam, oba dvoboja sta se razpletla z identičnim izidom 1:3. Za Ljubljančane bo tokratno gostovanje na Dolenjskem tudi devetdeset minut resnice, saj nogometaši najstarejšega ljubljanskega kluba v uvodu sezone ne blestijo, z morebitnim porazom pa bi si, glede na formo vodilnega dvojca, morda lahko že zaprli vrata do vrha lestvice. Bodo prav Ilirijani prvi prebili trdo obrambo Ivančanov, ki v štirih tekmah še ni dovolila zadetka?

Tekma ekip, uvrščenih v spodnjem delu lestvice, bo odigrana v Zasavju, kjer se bo domačemu Rudarju zoperstavila Komenda. Gostje so v zadnjem krogu gostili Ivančno Gorico in dvoboj izgubili z 0:5, medtem ko Trboveljčani po katastrofalnem začetku sezone še vedno lovijo prvo zmago, a bo za dosego le-te potrebno pokazati najboljšo predstavo letos. Pogled na število prejetih zadetkov razkriva, da obrambi obeh moštev nista ravno najbolj zanesljivi, saj sta obe ekipi v dosedanjem delu tekmovanja prejeli po deset zadetkov. Kranjčani, ki so se v Zagorju veselili še druge zmage v sezone, bodo drugo zaporedno zmago lovili proti zadnjeuvrščenim Žirovcem, ki so se v zadnjem krogu dobro upirali favoriziranemu Bravu, a morali na koncu vseeno priznati premoč Ljubljančanov.

Prva nedeljska tekma bo odigrana že v dopoldanskem času, saj se bosta v Šiški, na igrišču Športnega parka Ljubljana, pomerila drugouvrščeni Bravo in Lesce. V primeru zmage bi Ljubljančani veselili že pete zaporednega kompleta, s čimer bi tretjeligaški novinec  ostal v boju za vrh prvenstvene lestvice. Bravo bo zaradi izključitve v tretjem krogu tekmo odigral brez Alena Hadžipašića, ki se je k Bravu preselil iz Ilirije.

Zadnji dvoboj petega kroga bo znova odigral v Podzemlju, kamor tokrat prihaja moštvo Zagorja. Kolpa, ki doma še ne pozna za poraz, bi z novo zmago uspela obdržati stik z vodilnima moštvoma lige, saj se Belokranjci po štirih krogih nahajajo na presenetljivem četrtem mestu. A tokrat naloga ne bo nič kaj lahka, saj so Zagorjani vse štiri točke osvojili na gostovanjih.

Pari petega kroga 3. SNL center:
BRINJE GROSUPLJE – BLED HIRTER
JEZERO MEDVODE – JESENICE
IVANČNA GORICA – ILIRIJA
RUDAR TRBOVLJE – KOMENDA
SAVA KRANJ – ŽIRI (vse sobota, ob 16:30)
AŠK BRAVO – ŠOBEC LESCE (nedelja, ob 11:00)
KOLPA – ZAGORJE (nedelja, ob 16:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…