Četrti krog 3. SNL center je bil v celoti odigran že v sobotnem popoldnevu. Po štirih krogih tekmovanja na vrhu lestvice samevata Bravo in Ivančna Gorica, ki še nasprotnikom še nista oddala točk, Ivančani v štirih obračunih še vedno niso prejeli niti enega samega zadetka. Prve zmage v sezoni so se veselili v taboru Jesenic in Lesc, medtem ko Žiri in Rudar, ki sta znova izgubila, v novi sezoni še nista okusila slasti zmage.


 Zagorje na domačem igrišču še ne pozna zmage, saj so jih z izidom 2:3 premagali gostje iz Kranja. Gledalci so vseh pet zadetkov videli že v prvem polčasu. Prvi zadetek je bil dosežen v prvi minuti tekme, uspešen je bil Gregor Romič, na 0:2 je v 25. minuti povišal Jaka Jerina. Po drugem prejetem zadetku so se domači le zbrali in preko dveh Kurežev, Aneja v 34. minuti in Gašperja v 37. minuti izničili vodstvo gostov. Nato je na sceno stopil najboljši strelec Kranjčanov, Tadej Mikić, in z zadetkom pred odhodom na odmor Savo znova povedel v vodstvo, kar je bilo na koncu dovolj tudi za drugo zmago Gorenjcev. Že omenjeni Mikić je bil uspešen še četrtič v sezoni, s čimer si napadalec Save deli prvo mesto na ligaški lestvici strelcev. Poleg Mikića, so štiri zadetke dosegli tudi Adamič (Ivančna Gorica), Petrovič (Komenda)in Marinović (Bravo).

Žiri je v četrtem krogu znova ostal brez točk. Pokazalo se je, da je Bravo premočan nasprotnik, Ljubljančani so dvoboj tretjeligaških novincev dobili z izidom 3:1. Domačo mrežo je v 7. minuti načel Matevž Fortin, sicer sin znanega televizijskega komentatorja Marjana Fortina, do konca polčasa pa gledalci zadetka niso več videli.  Zato pa se je mreža zatresla kmalu po vrnitvi nogometašev, Jaka Corn je tretji sezonski zadetek dosegel v peti minuti nadaljevanja. Vse dvome o zmagovalcu pa je v 66. minuti razblinil Dino Šunjerga. Poraz je z zadetkom z enajstih metrov v 75. minuti nekoliko ublažil Jaka Bric Krolnik. Zaradi dveh rumenih kartonov sta bila izključena, Anže Kavčič (89′) pri domačih in Alen Hadžipašić (75′) pri gostih. Gostje so tako že drugo tekmo zapored zaključili z desetimi igralci v polju.

Kot že zapisano, so bili uspešni tudi Ivančani, ki so Komendi zadali še tretji poraz v sezoni. Moštvo Ivančne Gorice je bilo po pričakovanjih boljši nasprotnik, domača mreža se je zatresla kar petkrat. Obramba gostov je delo znova opravila z odliko, saj tudi v četrti tekmi sezone ni dovolila zadetka. Pri gostih je bil s tremi zadetki ponovno najuspešnejši Niko Adamič (18′, 50′, 77′). V 21. minuti je žogo v lastno mrežo potisnil Mirko Buzov, prvega zadetka v sezoni pa se je v 52. minuti veselil tudi Janko Pene. Veselili so se tudi Leščani, prve zmage namreč, saj so bili boljši od gostov iz Trbovelj. Za zmago domačih je bil dvakrat učinkovit Moreno Remškar (16′ in 46′), ki je v mlajših selekcijah igral za Triglav iz Kranja. Gostom ponovno ni uspelo najti poti do zadetka v nasprotnikovo mrežo, neučinkoviti v napadu so bili tudi v preteklem krogu, ko jim je nasproti stal Žiri.

Ilirija si je v boju na vrh lestvice privoščila nov spodrsljaj, točko so jim tokrat odščipnili gostje iz Medvod, ki jih je v 14. minuti v vodstvo popeljal Gregor Juričinec, ki se lahko pohvali tudi s prvoligaškimi izkušnjami, saj je v sezoni 2004/2005 nastopal za moštvo Ljubljane. Končni izid 1:1, je v 48. minuti postavil Marko Đoković, Ljubljančani, ki so pred začetkom sezone napovedali boj za vrh lestvice, pa v nadaljevanju obračuna niso uspeli priti do popolnega preobrata, kar pomeni, da po štirih krogih za vodilnim dvojcem zaostajajo že za precej velikih pet točk. Do prve tretjeligaške zmage so prišli tudi Jeseničani, ki so gostom iz Grosupelj zadali drugi zaporedni poraz. Za zmago domačih je bil v 70. minuti iz kazenskega udarca natančen  Huseinbašić. Domači so bili na tokratni tekmi nekoliko bolj disciplinarani, prejeli so ”le” tri rumene kartone, po tem ko so v prvih treh krogih v povprečju prejeli kar šest rumenih kartonov na tekmo.

Edina tekma četrtega kroga, ki ni ponudila zadetkov, je bila odigrana na Bledu. Blejci so v najzanimivejšem obračunu zgornjega doma gostili Kolpo, ki je tudi po remiju zadržala visoko četrto mesto prvenstvene lestvice, Gorenjci, ki so poleg Brava in Ivančne Gorice brez poraza, s pridnim nabiranjem točk držijo visoko peto mesto.

Rezultati četrtega kroga 3. SNL center:
ZAGORJE 2:3 SAVA KRANJ
A.Kurež (34)’, G. Kurež (37′); Romič (1′), Jerina (25′), Mikić (44′)
ŽIRI 1:3 AŠK BRAVO
Krolnik (75′ pen); Fortin (7′), Corn (50′), Šunjerga (66′)
RK: Kavčič (69′- Žiri); Hadžipašić (75′- Bravo)
ŠOBEC LESCE 2:0 RUDAR TRBOVLJE
Remškar (16′, 46′)
KOMENDA 0:5 IVANČNA GORICA
Adamič (18′, 50′, 77′), Buzov (21′ AG), Pene (52′)
ILIRIJA  1:1 JEZERO MEDVODE
Đoković (48′); Juričinec (14′)
JESENICE 1:0 BRINJE GROSUPLJE
Huseinbašić (70′ pen)
BLED HIRTER 0:0 KOLPA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…